Από υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ πέθανε ο ομογενής Στάθης Κατσίδης, ένας από τους κορυφαίους αναβάτες της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο Κατσίδης, ο οποίος ήταν ο αγαπημένος τζόκεϊ των φιλίππων της Αυστραλίας και τους ενθουσίαζε με τις νίκες του, είχε πάρει ένα κοκτέϊλ από ναρκωτικά (κοκαϊνη, έκσταση, φάντασι και άλλες αμφεταμίνες) σε συνδυασμό με μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο Κατσίδης φέρεται να έπινε ασταμάτητα για πάνω από δώδεκα ώρες, άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα και βιαία και τσακώθηκε με την σύντροφό του Μελίσα η οποία έφυγε από το σπίτι αλλά επέστρεψε ξανά.

Η ίδια τον βρήκε αναίσθητο και ειδοποίησε τις Πρώτες Βοήθειες αλλά ήταν πολύ αργά για τον σπουδαίο αναβάτη.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο θάνατος προήλθε από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Ο Κατσίδης, που πέθανε σε ηλικία 31 χρόνων, είχε "βεβαρυμένο παρελθόν" όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών και είχε αποκλεισθεί επί οκτώ μήνες το 2008.

Επίσης είχε καταδικαστεί για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Πατέρας ενός παιδιού ο Κατσίδης, λίγο πριν τον θάνατό του, φιγουράριζε στις πρώτες σελίδες του αυστραλιανού τύπου υπογραμμίζοντας ότι "άλλαξε τη ζωή του" και κάνει "ένα νέο ξεκίνημα" και ήταν προγραμματισμένο να τρέξει στις μεγαλύτερες ιπποδρομιακές κούρσες της χώρας.

Ο αδελφός του Στάθη Κατσίδη, ο Μιχάλης Κατσίδης, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία και εμφανίζεται στους αγώνες ως "αρχαίος Σπαρτιάτης".