Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γεύτηκε σήμερα ένα υπέροχο ποτήρι παγωμένης μπύρας Γκίνες κατά την άφιξή του στη γη των προγόνων του, την Ιρλανδία, πρώτο σταθμό της εξαήμερης περιοδείας του στην Ευρώπη. Επισκεπτόμενος μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ, το χωριό Μάνειγκολ, εκεί όπου γεννήθηκε ο προ-προπάππος του είπε αυθόρμητα:

«Αισθάνομαι μια μεγάλη θαλπωρή που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε στους τρεις χιλιάδες πολίτες που κατέφθασαν από διάφορες πόλεις της χώρας για να τον υποδεχτούν «στο χωριό του», που έχει όλους κι όλους 350 κατοίκους.

Στο χωριό, που έλαμπε από καθαριότητα και το οποίο απέχει 130 χιλιόμετρα από το Δουβλίνο τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια αλλά οι κάτοικοι δεν πτοήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους κρατώντας και αμερικανικές σημαίες υποδεχόμενοι τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ που όπως και ο ίδιος είπε είναι πολύ περήφανος που έχει ρίζες και από την Ιρλανδία.

Κατά την άφιξή του στο χωριό ο κ. Ομπάμα που ήδη οι Ιρλανδοί… ιρλανδοποίησαν το όνομά του και τον μετονόμασαν σε Ο\’ Μπάμα, ανακατεύτηκε με το πλήθος – πονοκεφαλιάζοντας την ασφάλειά του – έτεινε το χέρι όπως και η σύζυγός του στην πλειοψηφία των κατοίκων και συναντήθηκε με κάποιον ξάδελφό του τον 26χρονο Χέντρι Χέιλι, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το σπίτι του προγόνου του Φάλμουθ Κέρνι γιού ενός τσαγκάρη που το 1850 μετακόμισε στις ΗΠΑ και έζησε εκεί όπως και οι απόγονοί του ένας από τους οποίους είναι και ο σημερινός πρόεδρος της χώρας .

Την παγωμένη μπύρα Γκίνες την ήπιε στην παμπ του χωριού Οlly Hayes και σχολίασε ότι είναι η πιο νόστιμη μπύρα που ήπιε ποτέ του προσθέτοντας ότι οι Ιρλανδοί κρατούν για τον εαυτό τους τα καλύτερα πράγματά τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook