Πρώτη ενημέρωση: 12.30

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δυο δράστες της στυγερής δολοφονίας του 71χρονου στις Μοίρες Ηρακλείου, οι οποίοι πέρασαν σήμερα την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, ο 21χρονος και ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του για το φονικό, επανέλαβαν τα οσα είχαν ομολογήσει ενώπιον του Εισαγγελέα την Τρίτη ο οποίος του είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και κατά συναυτουργία και της ληστείας από κοινού και κατά συναυτουργία.

Ο ανήλικος δράστης, πιθανότατα θα μεταφερθεί αύριο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων στο Βόλο

Νωρίτερα το πρωί επικράτησε ένταση έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου την ώρα που οι κατηγορούμενοι πέρασαν την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθούν.

Συγγενείς του άτυχου ηλικιωμένου που ξεψύχησε στα χέρια των δύο δραστών που βρίσκονταν έξω από το χώρο των δικαστηρίων, αντέδρασαν μόλις είδαν τους κατηγορούμενους να εισέρχονται με τη συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, στην απολογία τους ενώπιον του Εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι παρουσίασαν διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Ο ανήλικος δράστης υποστήριξε ότι εκείνος κρατούσε ένα μαξιλάρι πάνω στο πρόσωπο του 71χρονου και ο 21χρονος τον μαχαίρωνε. Από την πλευρά του ο 21χρονος, υποστήριξε ότι εκείνος βρισκόταν έξω από το σπίτι την ώρα που ο 17χρονος τον μαχαίρωνε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook