Τρία νέα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας πρόκειται να ιδρυθούν σε τρείς φυλακές της χώρας, όπως ανακοίνωσε απο την Βουλή ο Υπ.Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο Υπ. Δικαιοσύνης, κατα την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου.

Στο εκπαιδευτικό κομμάτι, ανακοίνωσε τρία νέα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές Χανίων, Δομοκού και Νιγρίτας.

Επίσης ο κ.Παρασκευόπουλος εξέφρασε την πρόθεση επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με σκοπό και να αντιμετωπιστούν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Απάντησε στις αιτιάσεις περί ψήφισης διατάξεων αποφυλάκισης κρατουμένων, αναφέροντας ότι οι απολύσεις τους εγιναν υπό όρους, βάση των νόμων που ήταν ήδη σε ισχύ, επιτιθέμενος κατά προσώπων και οργανωμένων συμφερόντων που έκαναν πόλεμο στο υπουργείο και την κυβέρνηση, για την πολιτική αποσυμφόρησης των καταστημάτων κράτησης που επιχειρεί.

«Η δικαιοσύνη δεν εκδικείται. Ίσα-ίσα εξευμενίζει τις Ερινύες», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σε προγραμματικό επίπεδο, ανακοίνωσε αλλαγές στην απεξάρτηση εντός σωφρονιστικών καταστημάτων, βάζοντας σύντομα σε λειτουργία τη μονάδα απεξάρτησης στις φυλακές των Διαβατών. Ακόμη, προανήγγειλε επέκταση δικτύου εναλλακτικού συστήματος απεξάρτησης εντός 20 φυλακών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook