Η ομάδα p-public οργανώνει φέτος εκδηλώσεις στις 4 και 5 Ιουνίου που θα εστιάσουν στη σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Προσχολικής ηλικίας Χανίων, συμμετέχει στην διοργάνωση με μια μέρα δράσης σχετικά με το θέμα.

Ένα από τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν θα είναι μια έκθεση φωτογραφιών τραβηγμένων από παιδιά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση "Σκοπός μας είναι να δούμε θετικά και αρνητικά στοιχεία από παιδικές χαρές και δημόσιους χώρους της πόλης μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Οπότε...
- Δίνουμε φωτογραφική στα παιδιά (ή τους ζητάμε να μας δείξουν τι να φωτογραφίσουμε) και τα παροτρύνουμε να βγάλουν φωτογραφίες από αυτά που τους αρέσουν και από αυτά που δεν τους αρέσουν σε κάθε χώρο.
- Στέλνουμε τις φωτογραφίες στο [email protected] με μια λεζάντα (των παιδιών κατά προτίμηση ). Επίσης να αναφέρεται στο mail ο χώρος από τον οποίο τραβήχτηκε η κάθε φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες που θα εκτυπωθούν και θα χρησιμοποιηθούν στην έκθεση θα συλλέγονται μέχρι την Τρίτη 31/5.

Οι φωτογραφίες αυτές θα εκτυπωθούν και τη μέρα της δράσης (4-5 Ιουνίου) μαζί με τα παιδιά θα στήσουμε την έκθεση μας σε δύο ταμπλώ με θέματα “Μου αρέσει...” και “Δεν μου αρέσει...”.

Με αυτό τον τρόπο θα επιδιώξουμε ένα διάλογο με τους “χρήστες” των χώρων αυτών – τα παιδιά δηλαδή, και μέσα από τα μάτια τους θα μάθουμε πράγματα που από το μπόι ενός ενηλίκου πολλές φορές δεν φαίνονται... Εξάλλου δεν υπάρχουν πιο αρμόδιοι για να μιλήσουν για αυτούς τους χώρους και δυστυχώς είναι οι μόνοι που δεν έχουν ρωτηθεί ποτέ... 

Για περισσότερες πληροφορίες 
Χατζηευαγγέλου Κική (6979339244)
[email protected]"