Με τις καταθέσεις των αστυνομικών, οι οποίοι έβαλαν φρένο στην κερδοφόρα …επιχείρηση των τριών ληστών, συνεχίζεται η δίκη για την κινηματογραφική ληστεία, που σημειώθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Χερσονήσου, τον Ιούνιο του 2015.

Η δίκη, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με το κέντρο του Ηρακλέιου και θυμίζει οχυρωμένο φρούριο, ξεκίνησε με την κατάθεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας και μέσα  σε τεταμένο κλίμα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να αμφισβητούν την αξιοπιστία του μάρτυρα. Έναν χρυσοχόο από το χωριό Μονή, του Δήμου Μαλεβυζίου, που το βράδυ της 9ης Ιουλίου του 2014, έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας.

Η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα διήρκησε για περισσότερες από 3 ώρες. Ο επιχειρηματίας, από την Μονή περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των 3ών ένοπλων δραστών.

Πρόκειται για μία δίκη, που όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, καθώς οι μάρτυρες ξεπερνούν τους 50

Η δράση των τριών νεαρών που κατηγορούνται για 7 ένοπλες ληστείες κ 2 απόπειρες, είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες κινδύνευσαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές προκειμένου οι κατηγορούμενοι να πάρουν τα χρήματα που απαιτούσαν από τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων που είχαν βάλει στο στόχο τους.

Όμως, τον Ιούνιο του 2015 σε μια κινηματογραφική ληστεία, η ΕΛΑΣ έβαλε φρένο στην δράση τους. Οι τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο Creta Maris. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των αστυνομικών και των κουκουλοφόρων οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν. Ωστόσο οι πάνοπλοι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και οι τρεις ληστές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook