Μαραθώνια αναμένεται η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, καθώς, σχεδόν δύο ώρες μετά την έναρξή της, είχαν τοποθετηθεί μόλις τέσσερις από τους 21 προέδρους των σωματείων της χώρας, έχοντας μάλιστα τοποθετηθεί υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ισοψηφίας, σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας, θα μετρηθεί διπλή η ψήφος του προέδρου.

Εάν αποφασιστεί η λήξη ή αναστολή της απεργίας, τα ταξί θα βγουν αμέσως στους δρόμους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Λυμπερόπουλος θα εισηγηθεί την αναστολή των κινητοποιήσεων μετά την συνάντηση που είχε χθες με τους περιφερειάρχες που δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο θα προβλέπει απελευθέρωση, με κανόνες, του επαγγέλματος των ταξί, όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβέρνηση, τόσο δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Ραγκούση, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν επίσης ότι θα είναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου με το υπουργείο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σγουρός, δήλωσε: «Προτείναμε στους ιδιοκτήτες των ταξί να αποφασίσουν ανακωχή. Θα είναι προς όφελος όλων. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να υπάρξει επιτέλους ηρεμία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Είμαι βέβαιος ότι η πρότασή μας για αναστολή των κινητοποιήσεων θα εισακουστεί, γιατί αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι το συμφέρον τους. Το πρόβλημα των κινητοποιήσεων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους κλάδους του τουρισμού και στην εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

(protothema.gr)