Εκπληκτικά πράγματα από τον Απόστολο Παπαστάμο, που την Κυριακή (02/07) τρέλανε… τα χρονόμετρα στο αγώνισμα των 400μ. μικτής ατομικής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων που διεξάγεται στη Νετάνια του Ισραήλ.

Μετά το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στον πρωινό προκριματικό ο Παπαστάμος έφτασε μία ανάσα από το μετάλλιο στον απογευματινό τελικό, το οποίο έχασε στις λεπτομέρειες.

Παρ’ όλα αυτά ο νεαρός κολυμβητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, ο μικρότερος ηλικιακά που μετείχε στον τελικό, ξεπέρασε ξανά τον εαυτό του και με τον χρόνο που σημείωσε όχι μόνο βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων που κατείχε από το… πρωί ο ίδιος αλλά με το εκπληκτικό 4:21.89 που έκανε “συνέτριψε” και το πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, που είχε από το 2001 ο Βασίλης Δεμέτης με 4:22.32! Παράλληλα με την επίδοση αυτή βρίσκεται στην 6η θέση όλων των εποχών στην κατηγορία ανδρών, παρότι είναι Παίδας!

Ο Παπαστάμος κατέλαβε την 4η θέση και βρέθηκε πολύ κοντά στο βάθρο, αφού ήταν πρώτος στο γύρισμα των αθλητών στα 150, 200 και 250 μέτρα. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ούγγρος Μπάλαζ Χόλο με 4:19.55, το ασημένιο ο Βρετανός Τόμας Ντιν με 4:20.20 και το χάλκινο ο Πολωνός Μαρσέλ Βαγκρόφσκι με 4:21.63.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook