Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES πραγματοποιήθηκε χθες,  Σάββατο 16 Μαρτίου, η ετήσια τελετή βράβευσης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Ο ΝΟΧ, εκ τω κορυφαίων ναυταθλητικών Ομίλων στη χώρα, τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2023, καθώς και στους προπονητές για τη συμβολή τους στις επιτυχίες αυτές.

Συνολικά βραβεύτηκαν περισσότεροι από 300 αθλητές, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, αφού την τελευταία φορά πραγματοποιήθηκε το 2019.

Ο χανιώτικος όμιλος επιβράβευσε έτσι τους εκατοντάδες αθλητές του που είχαν διακρίσεις τη χρονιά που πέρασε τιμώντας το έργο και την προσπάθεια τους.

Ο χαιρετισμός του προέδρου του ΝΟΧ, Γιάννη Χίνου, στη τελετή βράβευση!

Αγαπητοί συνοδοιπόροι,

Σήμερα είναι μέρα μεγάλης χαράς!

Είναι μέρα μεγάλης γιορτής είναι μέρα ενός σπουδαίου απολογισμού.

Η αίθουσα μας,

Η φιλόξενη αίθουσα της ΑΝΕΚ Lines μπορεί εύκολα να διαχωριστεί σε δύο ομάδες.

Από την μία έχουμε την ομάδα των πρωταγωνιστών και των προπονητών τους, των παιδιών που μας κάνουν περήφανους με τις απίστευτες διακρίσεις τους, των παιδιών που κατακτούν συνεχώς μια θέση στο βάθρο, όχι μόνο σε περιφερειακούς αγώνες, αλλά σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς ακόμη και παγκόσμιους.

Είναι τα ίδια τμήματα που έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα Χανιώτες αθλητές, για τους οποίους καμαρώνουμε με τις συμμετοχές και τις διακρίσεις τους σε παγκόσμιους και σε ολυμπιακούς αγώνες.

Είναι τα παιδιά που εκτός από εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις έχουν μάθει με μεθοδικότητα να διεκδικούν τα όνειρα τους λειτουργώντας παρά τις σκληρές προπονήσεις και ως μαθητές πρότυπα στα σχολεία τους, τιμώντας και από την πλευρά της γνώσης τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα είναι αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται σε ένα αθλητικό σωματείο μιας μικρής επαρχιακής πόλης.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την ομάδα των υποστηρικτών, γιατί η τεράστια ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων από το μακρινό παρελθόν ως και σήμερα δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την υποστήριξη όλων μας.

Όλοι όσοι είμαστε σε αυτή την αίθουσα σκεφτόμαστε με την ίδια φιλοσοφία.

Όταν προκύπτει ένα πρόβλημα προσπαθούμε να το λύσουμε και όχι να το κάνουμε μεγαλύτερο.

Όταν σχεδιάζουμε το μέλλον αναζητούμε τρόπο να υλοποιήσουμε το αδύνατο και όχι πως θα δημιουργήσουμε δυσκολίες ακόμη και στο εφικτό.

Οι βουλευτές του νομού μας, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων στηρίζουν και πιστεύουν στις προσπάθειες μας. Δεν έχουμε βρει ποτέ πόρτες κλειστές και θα είμασταν άδικοι αν δεν αναγνωρίζαμε την αμεσότητα των παρεμβάσεων τους στα θέματα που σχεδόν καθημερινά προκύπτουν.

Οι δυσκολίες τεράστιες, οι συνθήκες τραγικές. Κάθε μέρα που περνάει και λειτουργούν οι εγκαταστάσεις πανηγυρίζουμε που τελικά έκαναν άλλη μία μέρα τα παιδιά προπόνηση.

Το ίδιο όμως βράδυ ευχόμαστε να τα καταφέρουμε και την επόμενη ημέρα.

Μία καθημερινή δύσκολη μάχη που όμως σε συνεργασία με την διοίκηση του Ε.Α.Κ Χανίων, με καλές προθέσεις και πολύ δουλειά όλων των εμπλεκομένων, επιτυγχάνεται η λειτουργία των εγκαταστάσεων ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Σε αυτές τις συνθήκες που η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος εμπιστεύεται την εμπειρία του σωματείου μας και είναι αρωγός σε όλες τις διοργανώσεις που συνεχώς αναλαμβάνουμε με σπουδαιότερη τα Βενιζέλεια Υδάτινου στίβου που ξεκινούν τον επόμενο μήνα στο Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων.

Ελπίζουμε μέσα σε αυτή την χρονιά να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης, ώστε η επόμενη αγωνιστική περίοδος να είναι και η τελευταία σε αυτές τις πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις που ευχόμαστε να αντέξουν εώς τότε.

Η συνεισφορά όλων σας, φορέων και επιχειρήσεων είναι τεράστια γιατί με αυτή την συνεισφορά επιτυγχάνουμε σαν Ναυτικός Όμιλος Χανίων την κάλυψη λειτουργικών εξόδων που δυστυχώς η πολιτεία αδυνατεί να καλύψει και ταυτόχρονα καταφέρνουμε να έχουμε την χαμηλότερη συνδρομή της χώρας. Μία συνδρομή που επιβάλλεται να κρατήσουμε χαμηλή, γιατί είναι η δική μας σημαντική συμβολή στις οικογένειες των αθλητών μας, που συνεχώς επιβαρύνονται και με το κόστος της μετακίνησης των παιδιών τους προκειμένου να συμμετάσχουν στις απαραίτητες διοργανώσεις.

Η δυναμική του σωματείου και η σωστή διαχείριση των εσόδων της εκμάθησης, σε συνδυασμό με τις χορηγίες, είναι το διαβατήριο για την στήριξη του πρωταθλητισμού. Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια διατηρώντας μία συνδρομή που για τα Αθηναϊκά σωματεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συμβολική. Στους ανερχόμενους αθλητές του ομίλου με την ίδια χαμηλή συνδρομή παρέχεται καθημερινή 6ήμερη προπόνηση και γυμναστήριο που ξεπερνάει πολλές φορές και τις 15 ώρες συνολικά εβδομαδιαίως.

Χορηγοί μας είναι όλοι!

Από τους φίλους που αγοράζουν έναν κλήρο ή ένα ημερολόγιο των συλλόγων εώς τους μεγάλους χορηγούς μας όπως η ANEK LINES (μέλος της attica group), τα ΣΥΝ.ΚΑ , η Creta Farm, η Τράπεζα Χανίων, η KMF Ltd. , τα καταστήματα Σχετάκης Α.Ε και σχεδόν το σύνολο των Χανιώτικων Επιχειρήσεων.

Δεν θέλω να κρύψω την τεράστια χαρά και ικανοποίηση που αισθάνομαι για την αγάπη που εκφράζουν με κάθε τρόπο οι πολίτες των Χανίων και όχι μόνο, προς το Ναυτικό Όμιλο Χανίων. Δεν έχει χρειαστεί ποτέ ο όμιλος οποιαδήποτε «λογική» χορηγία η διευκόλυνση και να μην του την προσφέρουν απλόχερα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων είναι η ζωντανή απόδειξη του πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε όταν συνυπάρχουμε με αλληλοσεβασμό, στόχους, κατανόηση και όραμα.

Με ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο αποτελείται από εθελοντές που αφήνουν πίσω δουλειά και οικογένεια προκειμένου να είναι δίπλα σε οποιαδήποτε ανάγκη.

Βοηθοί εφόρων που στην ίδια φιλοσοφία προσφέρουν σταθερά και με ανιδιοτέλεια οτιδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή τους ζητηθεί σηκώνοντας πολλές φορές στους ώμους τους και βάρος που δεν τους αναλογεί.

Διοικητικό προσωπικό που με γνώση, εμπειρία, διορατικότητα και ανεξάντλητη εργατικότητα φέρνει εις πέρας και το πιο δύσκολο project.

Προπονητές – Προπονήτριες που εκτός από αθλητές δημιουργούν και χαρακτήρες.

Που είναι δίπλα στα παιδιά σαν δεύτερη οικογένεια.

Που τα μαθαίνουν τα εύκολα αλλά και τα δύσκολα, τα ετοιμάζουν για τις νίκες και τις ήττες που θα έχουν να διαχειριστούν μελλοντικά στην ζωή τους.

Με άλλα λόγια τα ετοιμάζουν για την ίδια την Ζωή!

Σύλλογοι Γονέων πυλώνες στην στήριξη των παιδιών, πάντα δίπλα για να συνεισφέρουν οικονομικά στα τμήματα τους αλλά και πρωτεργάτες εθελοντές σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι ίδιοι γονείς και πολλές φορές παλιοί αθλητές είναι δίπλα κάθε στιγμή.

Όλοι εμείς μαζί σαν ορχήστρα συνυπάρχουμε, συνεργαζόμαστε, σεβόμαστε, καλύπτει ο ένας τα κενά του άλλου και κρίνοντας από τον αριθμό των βραβευθέντων αθλητών σήμερα μάλλον πως καταφέρνουμε να έχουμε αποτέλεσμα που θα το ζήλευαν και οι καλύτεροι επαγγελματίες.

Νομίζω πως λέω πολλά και σήμερα η ημέρα είναι ημέρα των αθλητών και δεν πρέπει να καταχραστούμε τον χρόνο που αποκλειστικά τους ανήκει.

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους συνοδοιπόρους σε αυτή την όμορφη προσπάθεια.

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς.

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους μοναδικούς αθλητές μας που παρόλο που οι συνθήκες είναι ίσως και οι χειρότερες στην Ελλάδα καταφέρνουν και πρωταγωνιστούν αποδεικνύοντας πόσο δυνατές είναι οι βάσεις αυτού του μοναδικού σωματείου που ονομάζεται ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

sportcaster.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook