Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκαν ακόμη μία χρονιά από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων οι “Κορίσσιοι” Διασυλλογικοί Αγώνες Κανόε Καγιάκ.

Στη φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν επιπλέον δύο πανελλήνια πρωταθλήματα, αυτά των Μεγάλων Αποστάσεων Σπριντ 5000μ. και των Special Olympics.

Στην επίσημη ενημέρωση του ΝΟΧ αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Πλημμύρισε από ενθουσιασμό η πανέμορφη λίμνη του Κουρνά στο πλαίσιο των «Κορίσσιων» διασυλλογικών αγώνων Κανόε Καγιάκ που για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσε με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η φετινή διοργάνωση είχε την ιδιαιτερότητα ότι περιλάμβανε την πραγματοποίηση επιπλέον δύο πανελληνίων πρωταθλημάτων, αυτό των Μεγάλων Αποστάσεων Σπριντ 5000μ. και των Special Olympics. Συγκεκριμένα, το παρών έδωσε ένας μεγάλος αριθμός αθλητών που ανήλθε στους 285 από 14 σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώ ακόμη πήραν μέρος 45 αθλητές Special Olympics από τέσσερις διαφορετικά προγράμματα.

Ολοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δηλώνοντας πάνω απ’ όλα ενθουσιασμένοι από την ομορφιά του φυσικού τοπίου και την υπέροχη κρητική φιλοξενία.

Σε μήνυμά του, ο Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, πρέσβης επί τιμή, Διονύσης Κοδέλας, ανέφερε ότι, «είμαι χαρούμενος που βρέθηκα σε ένα πανέμορφο νησί από όπου έχω και την απώτερη καταγωγή μου. Θέλω να τονίσω τον ενθουσιασμό των αθλητών μας οι οποίοι συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και πάλι στους αγώνες. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Δήμο Αποκορώνου και προσωπικά στο δήμαρχο κ. Κουκιανάκη, τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και την ΑΝΕΚ LINES η οποία κάθε χρόνο μας χορηγεί τη μετάβασή μας από την Αθήνα για τα Χανιά και όλους τους ανθρώπους που ήρθαν να παρακολουθήσουν αυτούς τους όμορφους αγώνες».

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επεσήμανε ότι μετά και τη φετινή επιτυχημένη διοργάνωση, η επόμενη επιδίωξη είναι η πραγματοποίηση αγώνων με αθλητές από την υπόλοιπη Ευρώπη λέγοντας ειδικότερα τα εξής: «Πέρσι είχαμε δώσει την υπόσχεση ότι θ’ αναβαθμίσουμε τους αγώνες. Συμμετείχαν 350 αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και μία μεγάλη αποστολή από την Κύπρο. Μαζί με τον Ν.Ο. Χανίων με τον οποίο διατηρούμε μία άριστη συνεργασία και με κοινό σκοπό την περαιτέρω προβολή του τόπου μας θα διεκδικήσουμε να διοργανώσουμε και πανευρωπαϊκούς αγώνες, να έρθουν δηλαδή αθλητές και από άλλες χώρες για να τους δοθεί η δυνατότητα να γευτούν την κουλτούρα του Αποκόρωνα και να επιβεβαιώσουν τις ομορφιές του. Ο Αποκόρωνας βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης», πρόσθεσε ο κ. Κουκιανάκης, «καθώς τα πεντάστερα ξενοδοχεία φυτρώνουν σαν μανιτάρια και τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουμε 3.000 και πλέον κλίνες που θα προστεθούν στο δυναμικό των ήδη 15.000. Η περιοχή λοιπόν πιστεύω ότι είναι ιδανική για να διοργανώνονται τέτοιοι αγώνες και η Λίμνη Κουρνά είναι το στολίδι και το καμάρι μας», κατέληξε.

Επίσης, εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, ο έφορος ανάπτυξης, Πέτρος Μερκούρης τόνισε ότι, «τα Χανιά είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός Ομιλος, καθώς πρωτοπορούν σε πολλές κινήσεις. Ως Ομοσπονδία προσπαθούμε να βοηθούμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο, όμως πραγματικά η προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Εντός των επομένων ωρών θα ακολουθήσει αναλυτικότερο ρεπορτάζ το οποίο συν τοις άλλοις θα αφορά και το αγωνιστικό σκέλος, με τα αποτελέσματα από τις τρεις διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook