Με δυο συνδυασμούς ανοίγουν οι κάλπες απόψε για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Δυο είναι τα ψηφοδέλτια που κατέρχονται στις εκλογές διεκδικώντας την ψήφο των επαγγελματοβιοτεχνών. Στο πρώτο ενιαίο ψηφοδέλτιο με το οποίο κατεβαίνει η απερχόμενη διοίκηση, συμμετέχουν 16 υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο, 3 υποψήφιοι για τη ΓΕΣΕΒΕ και 3 για την ελεγκτική επιτροπή. Στο δεύτερο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης, κατεβαίνουν 5 υποψήφιοι.

Πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας έγινε απολογισμός πεπραγμένων της τριετίας από την απερχόμενη διοίκηση, με τον Γιάννη Παυλάκη να τονίζει ότι πολύ σημαντικό έργο της θητείας αυτής ήταν η λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης και να ανακοινώνει την πρόθεση να δημιουργηθεί στο ίδιο πλαίσιο γραμμή οικονομικής – νομικής και λογιστικής στήριξης των επαγγελματοβιοτεχνών.

Όπως είπε: “Το μεγάλο μας έργο για μένα, ήταν η δημιουργία της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης η οποία με τα αποτελέσματά της έχει εκπλήξει εμάς και όλους τους συναδέλφους. Οι δράσεις και οι ενέργειες της απερχόμενης διοίκησης είναι θετικά. Έχει γίνει αύξηση των σωματείων στην Ομοσπονδία, η δυναμική της δυναμώνει, η παρουσία της σε όλους τους φορείς ήταν ενεργή και επεμβατική όπου χρειάστηκε και πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμα πιο δυναμική. Θα παρουσιάσουμε σήμερα ένα καινούριο πρόγραμμα, στηριγμένο στη φιλοσοφία της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, στο οποίο θα έχει σχέση με οικονομικο-νομική στήριξη στους συναδέλφους. Θα παίρνουν μια πρώτη στήριξη οι συνάδελφοι είτε νομική, είτε οικονομική, είτε τεχνική, είτε λογιστική. Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα. Ευελπιστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα να γίνει. Θα χρειαστούμε βοήθεια από επιμελητήρια και άλλους φορείς αλλά το όραμα είναι να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης, τόνισαν πως τα προβλήματα των συναδέλφων τους μπορουν να λυθούν μόνο αγωνιστικά:

“Η μέχρι τώρα τακτική συνδικαλιστικού κινήματος όπως φαίνεται προς τα έξω, δηλαδή η Ομοσπονδία μας, δε βοηθά στο να κοπεί αυτή η κατρακύλα την οποία δέχεται ο επιχειρηματικός κόσμος και η φτωχή και μεσαία τάξη της χώρας. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα, η φοροληστεία που υπάρχει και μας αναγκάζει σε φοροδιαφυγή προκειμένου να επιβιώσει. Το σύστημα υγείας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με αποτέλεσμα να δημιουργεί ανασφάλεια στους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Οι συντάξεις δεν επαρκούν για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας άνθρωπος τα τελευταία χρόνια της ζωής του μετά από τόση δουλειά. Όλα αυτά δεν μπορούν να λυθούν με ημίμετρα, με το κόψιμο της πίτας και με γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης. Καλές είναι οι γραμμές αλλά ακόμα καλύτερα είναι να μην τις χρειαζόμαστε και εκεί μπορούμε μόνο αγωνιστικά να πράξουμε για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook