Τι έκαναν έξω από το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και γιατί προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα ως “ύποπτες” για κατασκοπεία

Περιπέτεια έζησαν δύο νεαρές φοιτήτρες στα Χανιά που παραλίγο να βρεθούν κατηγορούμενες για κατασκοπεία όταν χθες, πήγαν στην περιοχή του Αϊ Γιάννη, στα πλαίσια εργασίας τους και μεταξύ άλλων “τράβηξαν” φωτογραφίες έξω από το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο φοιτήτριες  το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκαν έξω από το στρατόπεδο για τοπογραφική αποτύπωση σε παρακείμενο οικοδομικό τετράγωνο.

Ο φρουρός της πύλης, θορυβήθηκε οταν είδε τις δύο φοιτήτριες να τραβούν φωτογραφίες έξω από το χώρο του στρατοπέδου και ζήτησε το λόγο από τις νεαρές κοπέλες.

Παρά τις εξηγήσεις τους,  οτι η παρουσία τους εκεί δεν σχετίζεται με το στρατόπεδο αλλά για την εκπόνηση εργασίας στα πλαίσια των σπουδών τους και οτι η λήψη φωτογραφιών δεν είχε κάποιο ύποπτο λόγο,  προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Εκεί διαπιστώθηκε, μετά από εξακρίβωση των στοιχείων τους, οτι οι ισχυρισμοί των κοριτσιών ήταν αληθείς και οτι το όλο συμβάν προκλήθηκε από μια παρεξήγηση ενώ οι δύο κοπέλες αφέθησαν αμέσως ελεύθερες.

Υπενθυμίζεται οτι η λήψη φωτογραφιών από στρατόπεδο απαγορεύεται δια νόμου και η παράβασή του μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε δίωξη για κατασκοπεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook