Το ζήτημα των παρεμβάσεων που γίνονται εντός του στρατοπέδου Μαρκοπούλου έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, η επικεφαλής του συνδυασμού «Όνειρο είναι τα Χανιά» Κατερίνα Μανιμανάκη και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μιλτιάδης Κλωνιζάκης.

Ειδικότερα η κα Μανιμανάκη ανέφερε πως εντός του στρατοπέδου διαπίστωσε μεγάλη παρέμβαση στη νότια πλευρά του στρατοπέδου ώστε να διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης ενώ όπως είπε σε άλλη πλευρά του στρατοπέδου έχουν τοποθετηθεί όργανα παιδικής χαράς τα οποία βρίσκονται μέσα στη λάσπη. «Ποιος πήρε την πρωτοβουλία για να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις γιατί το Δ.Σ. δεν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο. Ποιος έχει αναλάβει τη μελέτη γι’ αυτές τις παρεμβάσεις; Ή γίνονται αυθαίρετα» διερωτήθηκε η κα Μανιμανάκη.

Στο θέμα του στρατοπέδου αναφέρθηκε και ο κ. Κλωνιζάκης ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα που έχουν οι πολίτες της πόλης για έναν μεγάλο χώρο αστικού πρασίνου και τόνισε ότι κάποια στιγμή «πρέπει να δούμε ένα master plan για το τι έχετε σχεδιάσει για τον χώρο».

Απαντώντας ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε ότι το θέμα απαντήθηκε στη διαδικασία λογοδοσίας του δημάρχου και δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε. «Βλέπω ότι υπάρχει πόλωση στην τοπική κοινωνία» και πρόσθεσε ότι «είπαμε ότι θα γίνει το καλύτερο πάρκο αλλά στο μεσοδιάστημα θα θέλαμε ένα μικρό μέρος του στρατοπέδου να λειτουργήσει ως πάρκινγκ και τα υπόλοιπα στρέμματα να είναι ανοιχτός χώρος». Υποστήριξε τέλος, ότι οι εργασίες που υλοποιούνται είναι ήπιες παρεμβάσεις για να ανοίξει ο χώρος.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook