ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο χυμός του ροδιού περιέχει τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών απ’ ότι το κόκκινο κρασί ή το πράσινο τσάι. Μας προσφέρει πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως είναι οι τανίνες, οι ανθοκυανίνες και το ελαγικό οξύ.

Έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού από ρόδι μπορεί να αναστείλει την εξάπλωση του καρκίνου του προστάτη και να παρεμποδίσει την μετάστασή του στα οστά, ενώ παρουσιάζει θετικές επιδράσεις και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος.

Επιπλέον, αποτελεί σύμμαχο στη πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων, συμβάλλει στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης , των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος του μυοκαρδίου.


Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα