Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης όπως οι πρόγονοι μας.

Έτσι τον μήνα Δεκέμβριο καταναλώνουμε:

Λαχανικά:
άνιθος, αντίδια, βρούβες, γλυκοκολοκύθα, ζοχοί, καρότα, κουνουπίδι, καυκαλύθρες, κρεμμύδι φρέσκο, λάχανο, λάπαθο, μαιντανός, μαρούλι, μπρόκολο, μυρώνια, πατάτα, πιπεριές, πράσο, ραδίκια, ρόκα, σταμναγκάθι, σέλινο, σέσκουλο,σπανάκι, τσουκνίδες,

Φρούτα:
ακτινίδια, αχλάδια, γκρέιπ φρουτ, κυδώνια, λωτοί, μανταρίνια, μήλα, μπανάνα, ξυνόμηλα, περγαμόντο, πορτοκάλια, ρόδια


Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα