Η αποκατάσταση των καταστροφών στην παραλιακή ζώνη της Μιλάτου, που προκλήθηκαν από πρόσφατες ακραίες καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν τη αφορμή της συνάντησης στην περιοχή του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Μιχ. Κερούλη και τον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Μιχ. Πετσαλάκη.

Τα έργα αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει και από την επί τόπου επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη της Μιλάτου, αποκαταστάθηκαν οι ζημιές, προχωρούν οι συντηρήσεις και τα κλαδέματα ενώ αρκετοί κάτοικοι που παραβρέθηκαν στο σημείο αυτό εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και ευχαρίστησαν το κλιμάκιο του Δήμου για το ενδιαφέρον και τις ενέργειες που έγιναν ώστε η περιοχή να ξαναβρεί την ισορροπία της.
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου διέθεσε ένα μεγάλο συνεργείο αποτελούμενο από φορτηγά, φορτωτές, γκρεϊντερ, ερπιστριοφόρα και JCB ώστε να αποκατασταθούν με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο οι ζημιές που προκλήθηκαν, ενώ παράλληλα εγκαταστάθηκαν και τα συνεργεία πρασίνου κλαδεύοντας τα αλμυρίκια και αποκαθιστώντας το φυσικό περιβάλλον. Έγινε έλεγχος επίσης από το ηλεκτρολογικό συνεργείο όπου κατέγραψε όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν και θα προβούν στην άμεση διευθέτηση και αντικατάσταση όπου είναι απαραίτητο. Μετά από επαφές που είχαμε με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου κ. Γιώργο Λασηθιωτάκη, συμφωνήθηκε να διαθέσει ο Δήμος τα υλικά που χρειάζονται και ο σύλλογος την εθελοντική εργασία ώστε να συντηρηθούν οι φθορές που έχουν υποστεί τα κάγκελα που υπάρχουν περιμετρικά στο λιμάνι. Οι αποκαταστάσεις των ζημιών βρίσκονται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις ενώ με τις παραπάνω βελτιώσεις που αναφέραμε η παραλιακή ζώνη της Μιλάτου σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη για την καλοκαιρινή σεζόν » ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Κερούλης.

Ο κ. Κουνενάκης επιβεβαίωσε την καλή πορεία των έργων σημειώνοντας ότι «η Μίλατος είχε υποστεί μεγάλη καταστροφή λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας και υπήρχαν σοβαρά προβλήματα. Οι εργασίες προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς και αποκαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ζημιές διαμορφώνοντας το παραλιακό μέτωπο σε ένα ζωντανό τοπίο φιλικό, βιώσιμο και ελεύθερο για τους πολίτες της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook