Πάνω από 40 κλήσεις για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων, όπως πινακίδες και τέντες, σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου, από την Κηφισιά μέχρι τη Βούλα, δέχτηκε η Πυροσβεστική το απόγευμα της Παρασκευής λόγω της κακοκαιρίας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού επιβατών αυτοκινήτων οι οποιοί αποκλείστηκαν στο φράγμα του Μαραθώνα από πτώση δέντρων στο οδόστρωμα.

Σημειώνεται ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Aκόμη, έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των από Αγ. Κωνσταντίνο-Σποράδες, Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Αργοστόλι.

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα παρουσίασει ύφεση στα δυτικά και βόρεια, θα συνεχιστεί όμως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Θυελλώδεις θα παραμείνουν οι άνεμοι στα πελάγη.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά κυρίως στα βόρεια. Εξασθένηση αναμένεται από αργά το απόγευμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook