«Είμαι πεπεισμένος» ότι η συμφωνία για το ελληνικό PSI θα στεφθεί με επιτυχία, δήλωσε ο επικεφαλής του IIF, Τσάρλς Νταλάρα, επισημαίνοντας ότι οι έως τώρα αντιδράσεις των ιδιωτών επενδυτών αναφορικά με την ανταλλαγή ομολόγων είναι «αρκετά ενθαρρυντική».

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο συντονιστής των συνομιλιών για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις υπάρχει πολύ καλή ανταπόκριση διεθνώς για τα επίπεδα συμμετοχής».

Πάντως για μια ακόμη φορά  και όπως δημοσιεύει το in.gr, αρνήθηκε να κάνει εκτίμηση για τα ακριβή μεγέθη συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στην συμφωνία ανταλλαγής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACS) κατά τη διάρκεια του ελληνικού PSI, ο Νταλάρα τόνισε ότι ο στόχος είναι να διατηρηθεί ο οικειοθελής χαρακτήρας της ανταλλαγής.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF) δήλωσε ακόμη ότι η μη ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) από τη Διεθνή Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) δεν αποτελεί έκπληξη, «αν και η αγορά μπορεί να αντιμετωπίσει κι αυτή την εξέλιξη».

Ο Τσαρλς Νταλάρα είπε ότι δεν πιστεύει ότι η διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) που ακολουθείται θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η αναφορά που έκανε ο Νταλάρα στις επιπτώσεις που θα έχει η διαδικασία αυτή, εφ\’ όσον όλα πάνε κατ\’ ευχήν, στην παγκόσμια αγορά ασφαλίστρων κινδύνου.

Yπενθυμίζεται ότι χθεσινό τηλεγράφημα του Bloomberg έκανε λόγο για κατάρρευση της αγοράς CDS σε περίπτωση επιτυχίας του ελληνικού PSI.

«Η ISDA ίσως αποφασίσει να αναθεωρήσει κατά κάποιον τρόπο τον τρόπο λειτουργίας των CDS», είπε ο επικεφαλής του IIF.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook