Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αναλύει τις συνθήκες οι οποίες επέτρεψαν στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής να παρεισφρήσει στις τάξεις της αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πολιτεία είχε πλήρη επίγνωση των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής για πολλά χρόνια. Ο αξιωματικός δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του για προφανείς λόγους.

Η βρετανική ιστοσελίδα Guardian, φιλοξενεί στα ελληνικά (υποτιτλισμένο), ρεπορτάζ του Άρη Χατζηστεφάνου, με τίτλο: "Η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην ελληνική αστυνομία, υποστηρίζει ανώτατος αξιωματούχος''.

Το κράτος ήθελε να κρατήσει τα φασιστικά στοιχεία σε εφεδρεία και να τα χρησιμοποιήσει για τους δικούς του σκοπούς, λέει ο αξιωματικός. Και προσθέτει την εκτίμησή του πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά της Αριστεράς, που καλούσε τον κόσμο σε μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.

Ο Guardian ζήτησε σχόλιο από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Χρήστο Μανούρα, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη "φυλάκων του φασισμού" στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, λέγοντας πως "καμία παράνομη συμπεριφορά δε θα γινόταν ανεκτή".

Στο ντοκιμαντέρ του Guardian μιλά επίσης ένας ομοφυλόφιλος άνδρας. Με τα χαρακτηριστικά του καλυμμένα, καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα για να τον προστατέψουν.


Κανέλλη: "Ιδεολογικός και πολιτικός νταβατζής η Χρυσή Αυγή"

Γίνεται επίσης αναφορά στον ξυλοδαρμό που υπέστη η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη σε τηλεοπτική εκπομπή, στη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου. Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή "ιδεολογικό και πολιτικό νταβατζή, που υπηρετεί μια αποστολή, την οποία της ανέθεσε το σύστημα".

"Οι μετανάστες ήταν απλά τα πρώτα θύματα της Χρυσής Αυγής, που απειλεί επίσης εργάτες και προσπάθησε να διεισδύσει και στα συνδικάτα", πρόσθεσε η Λιανά Κανέλλη.

"Αν ένας εργοδότης θέλει να σε εκβιάσει, απειλεί να καλέσει τη Χρυσή Αυγή" δηλώνει από την πλευρά του ο Τζαβέντ Ασλαμ, επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα.


Κάτω από το ρεπορτάζ ακολουθεί το εξής κείμενο:

''Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι διαδοχικές κυβερνήσεις επέτρεψαν στο υπερεθνικιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής να παρεισφρήσει στις τάξεις της αστυνομίας.

Οι μετανάστες ήταν απλώς ο πρώτος στόχος στη μακρά λίστα των νεο-φασιστών, προειδοποιούν τα θύματα βίαιων επιθέσεων από ακροδεξιούς εγκληματίες''.

news247.gr