Την πρόσκληση της Blackrock προκειμένου να εξετάσει τα δανειακά χαρτοφυλάκια όλων των κυπριακών τραπεζών στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούνται, ζήτησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Όπως επισημαίνει, η Blackrock θα πρέπει επίσης να εξετάσει ειδικά τα δάνεια προς μεγαλοεπιχειρηματίες στην Κύπρο και την Ελλάδα, πως, πότε και γιατί εδόθηκαν, αν μπορούν να αποπληρωθούν και αν έχουν εγγραφεί οι σχετικές προβλέψεις.

Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος ζητεί να εξετασθούν οι αγορές ομολόγων, πως, πότε και γιατί έγιναν και να διαπιστωθεί αν οι τοποθετήσεις αυτές ήταν λάθος και αν κάποιοι ευθύνονται.

«Ποιοι επιτέλους δεν θέλουν την πλήρη διαφάνεια, την ώρα που οι Κύπριοι πολίτες θα επιβαρυνθούν τεράστια ποσά για την διάσωση των τραπεζών; Όσοι πάντως αρνούνται την έλευση της BLACKROCK και την πλήρη διαφάνεια και επιμένουν με συκοφαντίες και λάσπη κατά μίας μόνο τράπεζας να μιλάνε για ευθύνες για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος (που δεν γνωρίζουν ποια είναι) καλόν θα είναι να κοιτάζουν στον καθρέφτη τους», αναφέρει ο κ. Βγενόπουλος.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook