Ο Ακρίτας με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ 2 τερμάτων το Νίκο Καραδάκη πέτυχε σπουδαία νίκη με 2-0 κόντρα στον Ηρόδοτο και με βάση τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής ελπίζει βάσιμα πλέον σε παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα του Τάκη Διακάκη θα παίξει τα … ρέστα της στις 3 αγωνιστικές που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος για να παραμείνει στην κατηγορία. Με σκοπό να τελειώσει αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα ο Ακρίτας κατέβαινε στο παιχνίδι με τον Ηρόδοτο για τη νίκη, αλλά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής έφεραν την ομάδα του Αποκόρωνα σε τροχιά… παραμονής και πάλι αφού έχει πλέον βάσιμες ελπίδες μειώνοντας στους 3 βαθμούς από Ρέθυμνο και Πατούχα.

 

 

Νίκος… νίκης

 

Δυναμικά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στην εστία του Κάργατζη απειλώντας κατά βάση από στημένες φάσεις. Αφού χάθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες ήρθε τελικά ο Καραδάκης στο 26’ να δώσει την λύση και το προβάδισμα. Στην μία φορά που χρειάστηκε ο Μπραουδάκης επενέβη «κρατώντας» το «μηδέν» στο 37’ στο τετ-α-τετ με τον Χαντζή με το ημίχρονο να λήγει στο 1-0.

 

 

Λίγες φάσεις, «μίλησε» ξανά ο Καραδάκης

 

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν μέτριο και κυριάρχησε περισσότερο η δύναμη. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δυο εστίες αλλά ο Καραδάκης και πάλι φρόντισε να βάλει… τελεία στο ματς με το 2ο γκολ του στο 64’ που προήλθε όπως και το πρώτο από εκτέλεση φάουλ. Μέχρι την λήξη δεν άλλαξε κάτι και σε αυτό βοήθησαν και οι αλλαγές του Διακάκη, είτε εσωτερικές (Μάνος δεξί μπακ μέχρι 72’), είτε αγωνιστικές (Κατσούλης, Χαλκιαδάκης και Θεοδωρογλάκης). Έτσι με τη νίκη αυτή επέστρεψαν κάπως τα «χαμόγελα» στον Αποκόρωνα με τους ανθρώπους του Ακρίτα, από εκεί που την προηγούμενη Κυριακή έβαζαν στόχους για το τοπικό, να ελπίζουν βάσιμα και πάλι σε παραμονή της ομάδας.

Χωρίς το μεγάλο λάθος ο διαιτητής Σταυρουλάκης (Βυζιργιανάκης – Συργούνη) από τον οποίο ζήτησαν πέναλτι στο 40’ οι νικητές για μαρκάρισμα του Μαυρίδη στον Καλπάκη.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

2’ Σουτ του Σηφακάκη άουτ.

 

10’ Φάση διαρκείας στα «καρέ» του Ηροδότου, με τους Κελαϊδή και Καραδάκη να μην μπορούν να σουτάρουν και τον Καλπάκη να πλασάρει «άψυχα» πάνω στον Κάργατζη.

 

24’ Φάουλ του Μαυρίδη κεφαλιά του Μωραΐτη άουτ.

 

26’ ΓΚΟΛ: Από εκτέλεση φάουλ του Κονονένκο, ο Σηφακάκης θα πάρει την πρώτη κεφαλιά, ο Ορφανός με τον ίδιο τρόπο υποχρεώνει σε απόκρουση τον Κάργατζη και ο Καραδάκης σε κενή εστία πλασάρει για το 1-0.

 

31’ Φάουλ του Ανδρεαδάκη, ο Καραφωτιάς μόνος απέναντι στον Μπραουδάκη θα «πιάσει» αέρα.

 

36’ Εκτέλεση φάουλ του Ορφανού κεφαλιά του Καραδάκη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

 

37’ Σε αντεπίθεση του Ηροδότου, ο Ανδρεαδάκης βγάζει ιδανική κάθετη μπαλιά στον Χαντζή που τετ-α-τετ με τον Μπραουδάκη από πλάγια θέση θα σουτάρει δυνατά με τον έμπειρο γκολκίπερ και αρχηγό του Ακρίτα να αποκρούει εκπληκτικά.

 

47’ Σέντρα του Κελαϊδή κεφαλιά του Καραδάκη άουτ.

 

58’ Σέντρα-σουτ από τον Ορφανό ο Κάργατζης στην αριστερή του γωνιά αποκρούει σωτήρια.

 

64’ ΓΚΟΛ: Ο Ορφανός εκτελεί φάουλ και στέλνει «συστημένη» την μπάλα στο κεφάλι του Καραδάκη που σημειώνει το 2-0.

 

67’ Γύρισμα του Καραδάκη μέσα στην περιοχή ο Σηφακάκης εξ’ επαφής δεν μπορεί να σκοράρει με τον Κάργατζη να μπλοκάρει.

 

71’ Σουτ του Κατσούλη καταλήγει άουτ.

 

 
 

Ακρίτας: Μπραουδάκης, Σκρέκας (46’ Κατσούλης), Κονονένκο, Μουμίν, Κελαΐδης, Τζαγκαράκης (72’ Θεοδωρογλάκης), Μάνος, Καλπάκης, Καραδάκης, Ορφανός (65’ Χαλκιαδάκης), Σηφακάκης.

 

Ηρόδοτος: Κάργατζης, Κοζυράκης, Κοντοζής, Μαυρίδης, Χαντζής, Δροσάκης, Αλ. Ζαφείρης (87’ Παπαδόπουλος), Καραφωτιάς, Μωραΐτης (78’ Φωτόπουλος), Ανδρεαδάκης, Μαγάκης.

 

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook