Με πλωτά μέσα του Λιμενικού και της Ελληνικής Ακτοφυλακής θα κάνουν πλέον «καταδρομικές» εφόδους οι άνδρες του ΣΔΟΕ. Αφού μάλιστα κάνουν τους ελέγχους θα επιστρέφουν και πάλι απροειδοποίητα με τον ίδιο τρόπο, για να διαπιστώνουν αν συμμορφώθηκαν οι ελεγχόμενοι επιχειρηματίες της κάθε περιοχής.

Το «κόλπο» που σκέφτηκαν οι επιτελείς του ΣΔΟΕ είναι απλό αλλά ευφυές. Έως σήμερα οι ελεγκτές κατέφθαναν στα νησιά με το πλοίο της γραμμής. Από τη στιγμή της επιβίβασής τους, από τον πρώτο έλεγχο επί του πλοίου κιόλας ή στο πρώτο μαγαζί του νησιού, γίνονταν αντιληπτοί και έτσι «έπεφτε σύρμα» μεταξύ λογιστών και καταστηματαρχών να κόβουν όλοι αποδείξεις. Στη συνέχεια, αφού τελείωνε ο έλεγχος, όλο το νησί ήξερε πως οι ελεγκτές μπήκαν στο πλοίο και έφυγαν.

Στο εξής όμως, οι επιχειρηματίες θα βλέπουν «φάντη μπαστούνι» τον ελεγκτή να κατεβαίνει από το σκάφος του λιμενικού που θα έχει και τη σημαία του ΣΔΟΕ, για να αρχίσει τον έλεγχο σε μια παραλία. Ασχέτως του ποια ώρα ή ποια ημέρα έχει καράβι της γραμμής, οι ελεγκτές μπορούν να επιστρέφουν και πάλι για έλεγχο και σε όποιον συλλάβουν σαν υπότροπο, δεν θα του επιβάλλουν απλώς πρόστιμο αλλά θα κλείνουν την επιχείρηση ακόμα και οριστικά, αφαιρώντας της την άδεια λειτουργίας για επαναλαμβανόμενες φορολογικές παραβάσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι με συμφωνία του Σ.Δ.Ο.Ε. και του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., αποφασίστηκε η υποστήριξη του έργου ελέγχων Κλιμακίου Σ.Δ.Ο.Ε. με επιχειρησιακά μέσα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στη νησιωτική χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου, στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που διενεργεί προς αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, το Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο των περιπολιών του με σκάφη Λ.Σ θα εξασφαλίσει επί 24ώρου τη μεταφορά του προσωπικού του Σ.Δ.Ο.Ε. σε νησιά.

Κατά τις ως άνω μετακινήσεις τα σκάφη Λ.Σ. θα φέρουν και τον επισείοντα (σημαία) του ΣΔΟΕ.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook