Το FESTIVAL Δίπλα στο Ρυάκι του ΤΖΙΤΖΙΚΑ ολοκληρώνεται... αυτούς τους τρεις μήνες, μέσα απο τα 22 δρώμενα, κάτω από τα θεόρατα πλατάνια του ΤΖΙΤΖΙΚΑ δίπλα στα γάργαρα. Γευτήκαμε μουσικές από όλο το κόσμο, χορέψαμε, πάίξαμε, ακούσαμε παραμύθια, ντυθήκαμε ποδηλατικά... και κυρίως συναντηθήκαμε. Σε μια γιορτή κόντρα στους καιρούς!

Και μιας και κάθε τέλος εμπεριέχει την αφετηρία, σας περιμένουμε με τα ζεστά σας το Σάββατο στις 14 Σεπτεμβρίου από τις 20.00 σε μια ολονύχτια βραδιά καλωσορίσματος του Φθινοπώρου... δέκα δεξιοτέχνες μουσικοί, όλοι τους στενά συνδεδεμένοι με το νησί, συναντιούνται στο Festival Δίπλα στο Ρυάκι του ΤΖΙΤΖΙΚΑ και μας παρουσιάζουν την μουσική από την καλή και όχι από την ανάποδη...

Ατμοσφαιρικές διασκευές και swing διάθεση…

Το γκρουπάκι που θα ανοίξει την αυλαία, δημιουργήθηκε πριν από δύο μήνες, μέσα από την ανάγκη μιας εναλλακτικής έκφρασης των μουσικών που το απαρτίζουν, μακριά από τους κανόνες και τους περιορισμούς που θέτει η κατηγοριοποίηση της μουσικής.

Έχοντας ο καθένας τη διαδρομή του στο χώρο και διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία τους προσπαθούν να συγκολλήσουν ανόμοιες φαινομενικά ηχητικές εικόνες, χωρίς όμως να έχουν κάποια συγκεκριμένη στόχευση – παίζ ουν αυτά τα τραγούδια και με αυτό τον τρόπο γιατί απλά «έτσι τους αρέσει».

Επομένως, δεν είναι παράξενο που στο πρόγραμμά τους θα συναντήσουμε τραγούδια του Τσιτσάνη, του Άσιμου και του Κραουνάκη, αλλά και των Vaya con dios, Tom Waits, Michael Jackson, καθώς και «εμπνεύσεις της τελευταίας στιγμής».

Σωτήρη Αλεξάκη – κιθάρα, φωνή
Γιώργο Σταυράκη – κιθάρα, φωνή
Βαγγελιώ Φασουλάκη – φωνή, κρουστά

αμέσως μετά ... απο τους ΣΑΝΤΟΥΡΛΟΥΤΣ

Κρητικά και Αιγαιοπελαγιτικα Τραγούδια
μια ξεχωριστή πρόταση για την ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού προσεγγίζει τα μουσικά ιδιώματα της Κρήτης, του Αιγαίου και της Μικρά Ασίας, όπως επίσης αντλεί θέματα και από άλλες μουσικές παραδόσεις
Φανης Καρουσος Σαντουρι-τραγούδι
Δημητρης Σιδερης Λαουτο-τραγουδι
Γιωργος Ζαχαριουδακης πνευστα
και μέχρι το ξημέρωμα θα μας φτάσουν οι
Γιαλέλι
με σμυρνέικα και παραδοσιακά
Έχοντας ανά χείρας νυχτά και τοξωτά έγχορδα θα μας ζεστάνουν με παραδοσιακούς και σμυρναίικους σκοπούς από την Ελλάδα και την Μ. Ασία.
Κυριάκο Ελευθεριάδη Ούτι
Κωνσταντίνο Ζωντανό Λύρα
Δημήτρη Κολλιντζά Κανονάκι
Ελεάννα Παπανικολοπούλου Φωνή-Κρουστά
Μια βραδιά που οι μουσικές ακροβασίες θα μας γεμίσουν δύναμη για το χειμώνα που φτάνει ...