Σχέδιο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης θα καταρτίσει η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων Εφοδιασμού Υγρών Καυσίμων, ώστε να αντιμετωπισθούν πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη κρίση στην αγορά πετρελαιοειδών.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Μ. Ανατολή και Βόρεια Αφρική έχουν προκαλέσει προβληματισμό στη κυβέρνηση που δρομολογεί την σύνταξη σχεδίου αποφυγής πιθανής κρίσεως στην εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών σε ενδεχόμενη κλιμάκωση των συρράξεων στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων Εφοδιασμού Υγρών Καυσίμων αναμένεται να καταρτίσει και να εισηγηθεί προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη Σχέδιο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση κρίσεων εφοδιασμού υγρών καυσίμων που προκύπτουν από αισθητή μείωση ή αναμενόμενη μείωση των προμηθειών της χώρας σε αργό πετρέλαιο και προϊόντα.

Πάντως, εκπρόσωποι της αγοράς καυσίμων δηλώνουν πως μια πιθανή κρίση θα βρει τη χώρα πλήρως οργανωμένη ώστε να ξεπεραστούν με τις μικρότερες δυνατόν επιπτώσεις για τους καταναλωτές και την οικονομία γενικότερα τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook