Ένας αμερικανός δάσκαλος σκοτώθηκε σήμερα από πυροβολισμούς στη Βεγγάζη της Λιβύης, σύμφωνα με μια πηγή σε νοσοκομείο της πόλης και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ένας αμερικανός πολίτης που δίδασκε στο διεθνές σχολείο της Βεγγάζης σκοτώθηκε σήμερα το πρωί την ώρα που έκανε τζόγκινγκ» στη συνοικία αλ Φουιχέρ, δήλωσε ο Ιμπραχίμ αλ Σαράα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης.

Ένας εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου της Βεγγάζης, ο Χάλιλ Γκούιντερ, σημείωσε ότι «η σορός ενός αμερικανού πολίτη», 33 ετών, διακομίστηκε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο άνδρας είχε δεχθεί πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τον Άντελ αμ Μάνσουρι, διευθυντή του διεθνούς σχολείου στη Βεγγάζη, ο Αμερικάνος που δίδασκε χημεία έφτασε στη Βεγγάζη στο τέλος του 2012 για να διδάξει στο σχολείο.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με στόχο Αμερικανούς στη Λιβύη μετά την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη τον Σεπτέμβριο του 2012, από την οποία έχασε τη ζωή του ο αμερικανός πρέσβης και τρεις ακόμη αμερικανοί πολίτες.

Εξάλλου σήμερα δύο λίβυοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Βεγγάζη σε μια ακόμη επίθεση εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα πυρά αγνώστων σε δύο ξεχωριστά συμβάντα στο κέντρο της πόλης.
Το νοσοκομείο αλ Τζάλα της Βεγγάζης επιβεβαίωσε τον θάνατο του Άχμαντ Χάμντι, 23 ετών, και του Σάλαχ αλ Ουερφέλι, 28 ετών, διευκρινίζοντας ότι είχαν δεχθεί σφαίρες στο κεφάλι.

newpost.gr