Επειτα από μία σειρά χειρουργικών επεμβάσεων προσθετικής ματιών, το 6χρονο αγόρι από την Κίνα που το καλοκαίρι του έκλεψαν τους βολβούς των ματιών του, βγήκε από το νοσοκομείο.

Ο Γκούο Μπιν υποβλήθηκε σε επεμβάσεις προσθετικών ματιών, ώστε η εμφάνισή του να μοιάζει καθ\’όλα φυσιολογική. Αν και τα μάτια αυτά δεν θα αποκαταστήσουν την όρασή του, οι γιατροί ελπίζουν να τους τοποθετήσουν αισθητήρες που θα του επιτρέπουν να κινείται στους οικείους χώρους του.

Ο Γκούο Μπιν -με το προσωνύμιο Μπινμπίν- χόρεψε στην τελετή αποχαιρετισμού από το οφθαλμολογικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε τους τελευταίους μήνες.

Η μητέρα του 6χρονου δήλωσε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι τώρα μπορεί να φορά τα ρούχα του, να βουρτσίζει τα δόντια του και να ανεβαίνει τις σκάλες μόνος του.

Η επίθεση που δέχθηκε ο 6χρονος τον περασμένο Αύγουστο είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και είχε προκαλέσει οργή για τη βία κατά των παιδιών. Ο μικρός είχε βρεθεί χωρίς να έχει τα μάτια του και ύποπτη για το έγκλημα είχε θεωρηθεί η θεία του, η οποία βρέθηκε νεκρή έξι μέρες μετά το περιστατικό.

Αναφέρθηκε ότι αυτοκτόνησε μέσα σε πηγάδι, με τα κίνητρά της να παραμένουν αδιευκρίνιστα.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook