Τελευταία ενημέρωση 20:53

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, υπέβαλε απόψε την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, προκειμένου να διευκολύνει τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. που ξεκινούν απόψε. 

Να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, στις 9:30 μμ συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να αποφασιστεί η νέα ηγεσία του Σώματος.


Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο αρχηγείο της αστυνομίας η σύσκεψη για τα μέτρα που ληφθούν κατά την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Της σύσκεψης, προήδρευσε ο μέχρι τώρα επιθεωρητής νότιας Ελλάδας Σπύρος Παπασπύρου, ενώ ο αρχηγός, Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος ήταν στο γραφείο του μαζί με τον διάδοχο του, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη.

Ο κ. Παπασπύρος θα είναι ο νέος υπαρχηγός, ενώ ο κ. Τσουβάλας διατηρεί – παρά τη διαταγή για τα πενθήμερα – τη θέση του ως επιτελάρχης.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος παρασύρει μαζί του στην αποστρατεία τον υπαρχηγό, Αδαμάντιο Σταματάκη.

Στην Κατεχακη βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα στρατηγοί του στρατού, ώστε μετά τη τυπική σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ, την αποστράτευση του κ. Παπαγιαννόπουλου και την ανάδεικξη του κ. Τσακνάκη ως νέου αρχηγού, να προχωρήσουν οι κρίσεις των αντιστρατήγων και των υποστρατήγων.

Πάντως μέχρι αύριο το βράδυ αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις προαγωγές και αποστρατείες, ενώ το ενδιαφέρον για την Κρήτη είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς \”κρίνονται\” όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί, απο τον νυν Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, μέχρι τους τέσσερεις νυν Αστυνομικούς Διευθυντές.

(Με πληροφορίες απο bloko.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook