Την προστασία της κοινωνικής ζωής των εργαζομένων τους οφείλουν να προασπίσουν οι επιχειρήσεις του ψηφιακού κλάδου καθώς και οι συμβουλευτικές εταιρείες και αυτές των ερευνών στη Γαλλία, σύμφωνα με τη νέα εργατική νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ.

Ως εκ τούτου οι εργαζόμενες σε αυτού του είδους της επιχειρήσεις οφείλουν να κλείνουν τα επαγγελματικά τους τηλέφωνα όταν σχολάνε και να μην έχουν την υποχρέωση να απαντούν στα επαγγελματικά email και SMS μετά τις 6 το απόγευμα! 

Το ενδιαφέρον είναι ότι στη Γαλλία δραστηριοποιούνται εταιρείες κολοσσοί της ψηφιακής βιομηχανίας όπως το Facebook και η Google, καθώς και επιχειρήσεις με ισχυρά ονόματα στον χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών όπως η PwC και Deloitte. Ο σχετικός νόμος καλύπτει περισσότερους από 250.000 εργαζόμενους, σημειώνει στο ρεπορτάζ του ο Guardian. 

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε πρόσφατα και ύστερα από έξι μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτικών ενώσεων (όπως η Syntec) της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ο νόμος απαγορεύει πλέον στις εταιρείες να ωθούν τους εργαζόμενούς τους να ελέγχουν τα επαγγελματικά email που ενδεχομένως να τους αποσταλούν μετά το πέρας του ωραρίου τους ακόμη και αν αυτά μπορούν να ειδωθούν από το smartphone τους. Το ίδιο ισχύει και με τα SMS ή ακόμη και με ένα απλό τηλεφώνημα. 

«Κατ' ουσίαν η Syntec αποδέχεται το δικαίωμα του εργαζόμενου να μην είναι συνεχώς συνδεδεμένος» σχολίασε η εφημερίδα Les Echos.

newpost.gr