Στο Καρπενήσι προετοιμάζεται η Εθνική ομάδα μπάσκετ, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από 30 Αυγούστου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία.

Με την ευκαιρία της συνύπαρξης στον ίδιο τόπο με τον Πλατανιά, η Χανιώτικη ΠΑΕ φρόντισε μέσω ενός κρητικού μαχαιριού, στο οποίο αναγραφόταν μία μαντινάδα, να δώσει τις ευχές της στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το μαχαίρι παρέδωσε ο προπονητής του Πλατανιά Γιάννης Χριστόπουλος στον ομοσπονδιακό τεχνικό Φώτη Κατσικάρη.

Η ενημέρωση του Πλατανιά:

«Δώρο σου κάνω από καρδιάς
ετούτο το μαχαίρι
για να θυμάσαι πάντοτε
αυτόν που το “χει φέρει».

Με αυτή τη μαντινάδα, γραμμένη σε ένα παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι, η ποδοσφαιρική οικογένεια του Πλατανιά Χανίων ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ (Μουντομπάσκετ), που θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία.
Το μαχαίρι προσέφερε στον προπονητή της εθνικής ομάδας μπάσκετ Φώτη Κατσικάρη ο προπονητής του Πλατανιά Χανίων Γιάννης Χριστόπουλος, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της Π.Α.Ε. Φάνη Ξηνταβελόνη, ο οποίος συνδέεται με πολυετή φιλία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό και τους συνεργάτες του.
Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ πραγματοποιεί, εδώ και λίγες ημέρες, την προετοιμασία της, ενόψει Μουντομπάσκετ, στο Καρπενήσι και διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με την αποστολή του Πλατανιά Χανίων, η οποία επίσης βρίσκεται στην ορεινή Ευρυτανία από τις 17 Ιουλίου για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της, με αποτέλεσμα τα μέλη των δύο αποστολών να περνούν κοινό χρόνο στους χώρους του ξενοδοχείου, στο περιθώριο των προπονήσεων.
Τόσο ο κ. Χριστόπουλος, όσο και ο κ. Ξηνταβελόνης, συνομιλώντας με τον κ. Κατσικάρη και τα λοιπά μέλη του τεχνικού επιτελείου της «εθνικής μας αγαπημένης», ευχήθηκαν, εκ μέρους σύσσωμης της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ, επισημαίνοντας ότι η εθνική μας ομάδα μπάσκετ έχει πετύχει, από το 1987 μέχρι και σήμερα, πολύ μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προσφέροντας σπουδαίες και αλησμόνητες χαρές και στιγμές περηφάνιας στους Έλληνες φιλάθλους.

Επίσκεψη στη Μονή ΠρουσσιώτισσαςΤην ιστορική Μονή Προυσσιώτισσας, στον Προυσσό Ευρυτανίας, επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης (24/07) η αποστολή του Πλατανιά, που βρίσκεται στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.


Flashnews.gr