Στο εδώλιο οδηγούνται εννέα Αιγύπτιοι με την κατηγορία της προσβολής των ηθών καθώς φέρονται να συμμετείχαν σε «γκέι γάμο». Το βίντεο που απεικονίζει τη γαμήλια τελετή όπου δύο άντρες ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας πίστης δόθηκε στην δημοσιότητα σκανδαλίζοντας τη συντηρητική κοινωνία της αραβικής χώρας.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό στην Αίγυπτο ως ο «πρώτος γκέι γάμος» στη χώρα, δύο άνδρες εμφανίζονται σε μία συνάθροιση με χαρακτήρα τελετής πάνω σε μικρό σκάφος στο Νείλο να αγκαλιάζονται και να ανταλλάσσουν δαχτυλίδια.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα \”Guardian\” οι εισαγγελείς κατηγορούν τους εννέα πολίτες για συμμετοχή στην γαμήλια τελετή ενώ πιστεύεται ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 35 συλλήψεις σε «επιχείρησή» της για να εντοπίσει όλους όσοι εμφανίζονται στο βίντεο.

Το βίντεο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα και, μάλιστα, οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι το ανέδειξαν σε πολιτικό θέμα κατηγορώντας την ηγεσία υπό τον στρατάρχη αλ Σίσι ότι «καταστρέφει τα ήθη».

Εξίσου καταγγελτικές ήταν και οι τοποθετήσεις υποστηρικτών της νέας ηγεσίας, με τη βρετανική εφημερίδα να αναφέρει ως παράδειγμα γνωστό τηλεπαρουσιαστή που δήλωσε την απέχθειά του για το βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομοφυλοφιλία δεν διώκεται ποινικά στην Αίγυπτο αλλά παραμένει ταμπού. Υπάρχουν μάλιστα αρκετές περιπτώσεις συλλήψεων ομοφυλόφιλων με βάσει τη νομοθεσία περί προστασίας των ηθών. 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook