Απέρριψε την κοινή τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε θετικός στο βραχιολάκι για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, αλλά τόνισε πως «το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει».

Σχετικά με την καθυστέρηση της εφαρμογής του μέτρου, ο κ. Αθανασίου σημείωσε: «Πιέζω όσο μπορώ, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η υπόθεση και να εφαρμοστεί το μέτρο».

Τι έλεγε η τροπολογία

Να είναι υποχρεωτικές οι εκπαιδευτικές άδειες για όσους κρατούμενους έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Επικράτειας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση και την ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή να συνυπογράφουν.

Σχετική τροπολογία που κατατέθηκε για να εισαχθεί στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών»,συνυπογράφεται και από την ανεξάρτητη βουλευτή Ραχήλ Μακρή.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως «οι εκπαιδευτικές άδειες, κατά τις οποίες ο κρατούμενος εξέρχεται από το σωφρονιστικό κατάστημα και εισέρχεται στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, δηλαδή σε ένα χώρο ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης, αποτελούν ιδιαίτερης αξίας μέτρο ανοικοδόμησης μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και κρατουμένου, που βασίζεται στο αγαθό της παιδείας».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook