Μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης, η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Υγείας.

Παρόντες ήταν τόσο οι απερχόμενοι Μάκης Βορίδης και Κατερίνα Παπακώστα, και φυσικά οι νέοι που αναλαμβάνουν το τιμόνι του υπουργείου Κουρουμπλής, Ξανθός και Στρατούλης.

Κουρουμπλής: Φεύγει ένας Πατρίκιος και έρχεται ένας Πληβείος

«Το συναίσθημα αποτελεί την πιο ακαταμάχητη μελωδία της ανθρώπινης ύπαρξης», ανέφερε, ξεκινώντας την ομιλία του, ο νέος υπουργός Υγείας, κ. Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι η δημιουργία ενός συστήματος Υγείας χωρίς διακρίσεις για όλους τους πολίτες. Ένα όραμα το οποίο διατηρεί από το 1982, όταν και διετέλεσε σύμβουλος του Γεώργιου Γεννηματά, για τη δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

«Η εντολή που έχουμε από τον πρωθυπουργό είναι να αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη χωρίς αποκλεισμούς», συνέχισε, τονίζοντας ότι θα θεωρεί κρίσιμους εταίρους γιατρούς και φαρμακοποιούς.

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά έχουμε πυρακτωμένο πείσμα, μαχητικότητα, επιμονή, υπομονή και θέλουμε να δημιουργήσουμε περιβάλλον ασφάλειας και κοινωνικής βούλησης για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής, επεσήμανε ότι για κανένα λόγο το υπουργείο δε θα αιφνιδιάσει κανένα.

«Δεν θέλουμε χρόνο να μας χαριστεί, διότι και οι τρεις μας γνωρίζουμε αρκετά καλά το χώρο. Θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία», κατέληξε.

«Δεν βλέπω, αλλά ακούω καλά και οι πόρτες του υπουργείου μου είναι ανοικτές», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στον απερχόμενο κ. Βορίδη ανέφερε με νόημα: «Φεύγει ένας Πατρίκιος και έρχεται ένας Πληβείος».

Ξανθός: Προτεραιότητα οι ανασφάλιστοι και η μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είπε ότι προτεραιότητα είναι να ανακουφιστούν οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι μειώνοντας τη συμμετοχή τους στα φάρμακα.

Ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε ότι, με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ με το οποίο επιβαρύνεται κάθε συνταγή.

«Πρώτα απ’ όλα είναι σημαντικό να ανακουφίσουμε τους ανασφάλιστους, μετά να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών και στη συνέχεια να αναδιοργανώσουμε το ΕΣΥ», επισήμανε ο κ. Ξανθός.

«Υπάρχουν πράγματα που δεν χρειάζονται χρήματα για να γίνουν, αρκεί η ετοιμότητα, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία», τόνισε, εκτιμώντας ότι «η κοινωνία είναι πληγωμένη και απαιτεί αποκατάσταση και θεραπεία των πληγών της».

Βορίδης: Η νέα ηγεσία θα φέρει γνώση και ευαισθησία στο χώρο

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου, αλλά και τους συντάκτες υγείας για την άψογη συνεργασία τους, σχολιάζοντας ότι ήταν μια γόνιμη, χρήσιμη και ενδιαφέρουσα διοικητική περίοδος.

Αναφερόμενος στον κ. Κουρουμπλή τόνισε: «Είμαι σίγουρος ότι η νέα ηγεσία θα φέρει γνώση και ευαισθησία στο χώρο. Ο Κουρουμπλής είναι έμπειρος και δυναμικός πολιτικός. Έχουμε διασταυρώσει στο παρελθόν τα ξίφη μας. Ελπίζω να το κάνουμε και στο μέλλον».

Κλείνοντας, δήλωσε βέβαιος πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προσφέρει στο σύστημα με τις δικές του απόψεις και ευαισθησίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook