Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε για το Χανιώτικο σκάκι αφού η ΚΑΙΣΣΑ Χανίων αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κρήτης στη Β’ Εθνική και πήρε την άνοδο στην Α’ Εθνική!

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου για τη σημαντική επιτυχία:

Μία άλλη μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε το Χανιώτικο σκάκι, ο Χανιώτικος αθλητισμός! Από την προηγούμενη Κυριακή ο σύλλογος της Κάισσα Χανίων πανηγυρίζει την άνοδό της στην μεγαλύτερη κατηγορία την Α΄ εθνική στο σκάκι! Μία επιτυχία που αναδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο σύλλογο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων ο οποίος εξελίσσεται σε μία ανεξάντλητη δεξαμενή παικτών που πρωταγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα! Η μεθοδική προπονητική δουλειά με την πλήρη αξιοποίηση του ταλέντου των παιδιών του νομού μας σε συνδυασμό με την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, έχει κάνει το σύλλογο αυτό σε κάθε διοργάνωση σε κάθε αγώνα να πανηγυρίζει και κάποια διάκριση! 


Το φετινό διασυλλογικό πρωτάθλημα Β΄ εθνικής τα είχε όλα!!! Παρακολουθήσαμε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών με άγχος, αγωνία, σασπένς και πλήθος άλλων συναισθημάτων που μπορεί να σου δώσει μία αθλητική αναμέτρηση! Ένα πρωτάθλημα πλούσιο σε συγκινήσεις που προήλθαν κυρίως από δύο παραμέτρους, το ψηλό επίπεδο αρκετών ομάδων που το έκανε πιο ανταγωνιστικό και αμφίρροπο καθώς και τη διάθεση των αθλητών της Κάισσας να ανακαλύπτουν τρόπους για να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών! Η ΚΑΙΣΣΑ Χανίων τελείωσε το πρωτάθλημα με 11 βαθμούς (6 νίκες και μία ισοπαλία) και θα λέγαμε ότι με ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα κατακτούσε άνετα την πρώτη θέση! Δεν ήταν όμως έτσι και μέχρι τον τελευταίο γύρο έπρεπε να είναι προσηλωμένη στο στόχο της για να φτάσει στην κορυφή.

Η Κάισσα είναι ο νεαρότερος σύλλογος της πόλης μας και μετά την περσινή της επιτυχία και την άνοδό της στην Β΄ κατηγορία σε ένα χρόνο μέσα κατακτά και το δικαίωμα να αγωνιστεί στη μεγαλύτερη κατηγορία της Α΄ εθνικής! Είναι πρώτη φορά που από μία επαρχιακή πόλη της χώρας μας τα Χανιά θα αγωνιστούν τρεις ομάδες στην Α΄ εθνική! Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγάλης ανάπτυξης του σκακιού που έχει ο Νομός μας!

Με την ομάδα της ΚΑΙΣΣΑΣ αγωνίστηκαν οι εξής παίκτες: Αλμπέρτο Ντέϊβιντ, Σωτήρης Λογοθέτης, Μιχάλης Δαρμαράκης, Στράτος Φραγκάκης, Παύλος Κατζουράκης, Κόρακα Μίνα, Αγναντή Δανάη, Πετράκη Αργυρώ, Φυντριλάκης Σταύρος, Στέλιος Πετράκης, Τζαγκαράκης Παναγιώτης Γιάννης Μπορμπαντωνάκης, Παναγιώτης Κυριακάκης, Μπαϊραμιάν Αρτούρ και Παπαδημητράκη Στέβη.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Σύλλογοι

βαθμοί

πόντοι

Θέση

1

ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ

13

481/2

2

ΓΑΖΙ Ηρακλείου

12

48

3

ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου

10

451/2

4

ΟΑΧ

7

391/2

 

5

ΟΑΑΗ

6

271/2

 

6

ΣΚΟΡ

4

25

 

7

ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ

2

201/2

 

8

ΟΤΕ

2

251/2

 
 

 

     

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook