Η βρετανική κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο που αναφέρει λεπτομερώς τους όρους του δημοψηφίσματος το οποίο θα διεξαχθεί έως το τέλος του 2017, με θέμα την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης και δείχνει τη βούληση του Ντέιβιντ Κάμερον να προωθήσει το συντομότερο δυνατό το θέμα αυτό, το οποίο ήταν μία από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του για τις εκλογές στις 7 Μαΐου.

Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ;. Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο οι Βρετανοί θα κληθούν να απαντήσουν με ένα “ναι” ή ένα “όχι”, ανακοίνωσε σήμερα η συντηρητική κυβέρνηση.

Αυτή η θετική διατύπωση θέτει τους ευρωπαϊστές στο στρατόπεδο του “ναι”.

Η εισαγωγή του νομοσχεδίου αυτού ανακοινώθηκε χθες ενώπιον του κοινοβουλίου του Ουέστμινστερ από τη βασίλισσα Ελισάβετ με την ευκαιρία της καθιερωμένης της ομιλίας που σηματοδοτεί την έναρξη των ετήσιων εργασιών του κοινοβουλίου.

“Η εισαγωγή του νομοσχεδίου για το δημοψήφισμα για την ΕΕ είναι ένα συγκεκριμένο βήμα προς την επίλυση της συζήτησης σχετικά με την ένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ”, δήλωσε πηγή προσκείμενη στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2017, αλλά θα μπορούσε να διοργανωθεί από του χρόνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook