Κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του ygeia360.gr, ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας κ. Αντρέα Ξανθό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Π. Πολάκη.

Η αιτία δεν είναι άλλη από την πλήρωση των κρατικών θέσεων και συγκεκριμένα για τη θέση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ιατρικού site, ο Παύλος Πολάκης θέλει να βάλει ένα συνδικαλιστή στη θέση του Προέδρου, ενώ ο κ. Αντρέας Ξανθός, υπεραμύνεται της επιλογής ενός καθηγητή Πανεπιστημίου, θέση με την οποία συμφωνεί και το Μέγαρο  Μαξίμου.

Όπως φαίνεται ξεκίνησαν οι κόντρες μεταξύ των δύο ανδρών, κάτι που αρκετοί περίμεναν ότι θα γίνει αργά η γρήγορα, γεγονός που δε θα βοηθήσει, καθώς ο χώρος της Υγείας πάσχει από χρόνια προβλήματα και χρειάζεται άμεσες λύσεις. 

Επίσης, σίγουρο είναι το γεγονός ότι αυτοί που θα διοικήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τη χώρα, θα πρέπει να είναι άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρίες και όχι απαραίτητα τα “δικά μας τα παιδιά” που πρέπει να τα βολέψουμε πάση θυσία, χωρίς όμως να έχουν τις απαραίτητες περγαμηνές. 

Υποτίθεται ότι η νέα κυβέρνηση δε θέλει και δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων, λάθη που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. 

Α, μην ξεχάσω. Καιρό τώρα υπάρχει και μία τοπική κόντρα, εδώ στα Χανιά, μεταξύ Σταθάκη – Πολάκη, μία κόντρα που σιγοψιθυρίζουν αρκετοί στα Χανιά, ακόμα και μέσα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Το πώς και το γιατί ξεκίνησε, δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο έχει φανεί μέσα από διάφορες κινήσεις προεκλογικά, όπως με τη μη παρουσία του Παύλου Πολάκη στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΑΜ, όπου μίλησαν όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές, ενώ ο ίδιος απουσίαζε για να βρεθεί σε εκδήλωση του στα Σφακιά.

Τότε η εξήγηση που είχε δοθεί για την απουσία του ήταν λόγω κακής συννενόησης στο προγραμμά τους, κάτι όμως, το οποίο δεν μπορεί να “σταθεί”, αφού επρόκειτο για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση, βασικός ομιλιτής της οποίας ήταν ο κ. Γιώργος Σταθάκης.

Και σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή, όταν υπάρχει κόντρα μεταξύ δύο Βουλευτών μέσα στον ίδιο νομό, το αποτέλεσμα μόνο αρνητικό μπορεί να είναι, πρώτα από όλα για τους πολίτες και σε δεύτερο χρόνο για την ίδια την παράταξη στην οποία ανήκουν. Τρανταχτό παράδειγμα είναι οι κόντρες μεταξύ των κ.κ. Μαρκογιαννάκη – Βολουδάκη, που κατά πολλούς ζημίωσαν τη ΝΔ στα Χανιά.

Ας μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη στη νέα κυβέρνηση. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook