Δριμεία κριτική απέναντι στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας άσκησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στα Χανιά.

Παράλληλα έγινε κάλεσμα από στελέχη του κόμματος, προς όλους τους εκλογείς να προσέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών του Ιουνίου για να στηρίξουν τις πολιτικές δυνάμεις που θεωρούν ότι θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα αλλά και να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα στην κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε η ευρωβουλευτής και ομιλήτρια στην εκδήλωση, Έλενα Κουντουρά: «Είναι σημαντική η συμμετοχή γιατί θα γίνει αναμέτρηση δυνάμεων. Οι νέοι δεν μπορούν να αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς». Ως προς το γεγονός ότι δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει πτώση των ποσοστών η κα Κουντουρά υποστήριξε ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή: «Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πληγώθηκε όμως τώρα είμαστε εδώ έτοιμοι, έχουμε κάνει την ανανέωση και τη συγκρότησή μας. Τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε το συνέδριό μας και θα κάνουμε δυνατό αγώνα για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι είμαστε η εναλλακτική λύση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος με αφορμή το θέμα της ακρίβειας που συζητήθηκε στην αποψινή εκδήλωση δεν παρέλειψε να καλέσει και εκείνος τους πολίτες να στείλουν στις ευρωκλογές μήνυμα στην κυβέρνηση: «Είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες τιμές ενέργειας μεσοσταθμικά, με τις υψηλότερες ανατιμήσεις στο ράφι του σούπερ μάρκετ, με τον υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων περίπου στο 9% όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος τρέχει με 4%, η χώρα που έχει πάρει τα λιγότερα μέτρα για την περιφρούρηση του καταναλωτή και η χώρα που έχει εισπράξει τα τελευταία χρόνια τους υψηλότερους έμμεσους φόρους» συμπληρώνοντας: «Οι πολίτες της Κρήτης , ό,τι και αν ψήφισαν θα έχουν στην ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα ηχηρό σε 100 μέρες για να θυμίσουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της εντελώς ανεξέλεγκτο».

Παράλληλα, με την ιδιότητά του, αυτή του ακαδημαϊκού, ανέφερε ότι: «Η Κρήτη διαθέτει εξαιρετικά διαμάντια του στέμματος, πανεπιστήμια με εξωστρέφεια, με εξαιρετικούς αποφοίτους που προάγουν την καινοτομία, την έρευνα και τη γνώση. Πρέπει πάση θυσία η κρητική κοινωνία να τα υπερασπιστεί και να τα περιφρουρήσει από την υποστελέχωση, την απαξίωση και την υποχρηματοδότηση.»

Επικεντρώνοντας τις δηλώσεις του στο θέμα της ακρίβειας, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, υποστήριξε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα της ακρίβειας έχει 3 πυλώνες. Ο πρώτος αφορά στην ενέργεια με τον ίδιο να δηλώνει ότι «Η ΔΕΗ πρέπει να επανέλθει στο δημόσιο με ποσοστό τουλάχιστον 51% και παράλληλα να μπει ποσοστό κέρδους στην κιλοβατώρα 5-7%.» Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στα καύσιμα. Όπως δήλωσε ο κ. Πολάκης πρέπει το management των ΕΛΠΕ να επανέλθει στο δημόσιο, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης να πέσει στο χαμηλότερο όριο που προβλέπεται και να μπει πλαφόν στο ποσοστό κέρδους ανά διυλιζόμενο βαρέλι. Ο τρίτος πυλώνας αφορά στα σούπερ μάρκετ. «Δεν έχουν μέτρο, έχουν εκτινάξει το λιανικό και χονδρεμπορικό κέρδος ως εκεί που δεν πάει άλλο. Οι έλεγχοι του Σκρέκα είναι για τα μάτια του κόσμου. Όταν βάζεις πρόστιμο σε μια εταιρεία με βάση τον τζίρο του καταστήματος που έπιασες είναι σαν να το “γαργαλάς”. Γιατί δεν βάζεις με βάση τον τζίρο που κάνουν σε εθνικό επίπεδο;» ανέφερε ο βουλευτής.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook