Μόνο μία φορά απείλησε με γκολ ο Κισσαμικός την Καλλιθέα, με τον Σπύρο Μπαξεβάνο να δηλώνει ότι ο βαθμός ήταν το καλύτερο που μπορούσε να αποσπάσει η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Κισσαμικού που μίλησε και για την ανάγκη μεγάλης ενίσχυσης στη μεσοεπιθετική γραμμή:

 «Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους και υγεία πάνω απ’ όλα. Από εκεί και πέρα όντως το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έχει δίκιο ο Λουκάς (σ.σ. Καραδήμος) ότι δεν υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι. Ήταν όντως ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που είχαμε πει ότι θέλαμε να το πάρουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρώτη νίκη μέσα στο 2016. Νομίζω όμως ότι το περισσότερο που μπορούσαμε να πάρουμε ήταν το ισόπαλο αποτέλεσμα και ο ένας βαθμός. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να ήμασταν, απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, με γρήγορους ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά, οι οποίοι ήταν σε κάθε κατάσταση αγωνιστική μέσα στο γήπεδο και μπορούσαν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα και φάνηκε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο, όπου μας δημιούργησαν κάποιες καταστάσεις και όντως εμείς η μοναδική ευκαιρία που είχαμε ήταν το δοκάρι. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η ομάδα μας αυτή είναι, οι στόχοι μας δεν αλλάζουν. Είπαμε ότι έχουμε δρόμο μεγάλο σε αυτή την κατηγορία και στόχος μας είναι να σωθούμε και αν μπορέσουμε μία εύκολη παραμονή. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι και οι ποδοσφαιριστές ότι θέλει πολλή προσπάθεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το τι έκανες στα προηγούμενα παιχνίδια δεν μετράει πλέον, είναι το τι κάνεις σήμερα και το τι θα κάνεις αύριο στο επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε στο επόμενο παιχνίδι να εμφανιστούμε όσον το δυνατόν καλύτεροι από το σημερινό, για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα»

Για το γεγονός ότι ήταν το πρώτο ματς πρωταθλήματος στο Μάλεμε: «Είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχει η ταλαιπωρία του να πηγαίνεις στο Ρέθυμνο. Η απόσταση 100 χιλιόμετρα μακριά είναι πάντα σαν να παίζεις εκτός έδρας. Δεν έχουμε βέβαια κανένα παράπονο από τους ανθρώπους εκεί πέρα και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλον αυτόν τον καιρό που μας βοήθησαν και μας έκαναν να αισθανόμαστε όσο το δυνατόν σαν το σπίτι μας, σε ό,τι χρειαζόμασταν. Καλό είναι για όλους μας που παίζουμε κοντά στην Κίσσαμο και μπορεί να έρχεται κι ο κόσμος πιο εύκολα για να στηρίζει την ομάδα».

Για τα μεταγραφικά: «Έγιναν κάποιες αλλαγές μέχρι τώρα, αλλά αυτές είναι μόνο μεσοαμυντικά. Αυτό τώρα που θέλουμε και που φάνηκε σήμερα κιόλας στο παιχνίδι είναι μεγάλη ενίσχυση και μεσοεπιθετικά. Είμαστε νεοφώτιστη ομάδα και δεν είμαστε ομάδα που μπορεί να έχει πολλή ώρα την μπάλα στην κατοχή της, μία ομάδα που μπορεί να παίξει απέναντι σε μία κλειστή άμυνα ειδικά. Πιο πολύ το κομμάτι το δικό μας είναι η αμυντική συμπεριφορά κι από εκεί και πέρα ό,τι μπορέσουμε να πάρουμε στην επίθεση, είτε σε αντεπιθέσεις, είτε σε κάποιες στημένες φάσεις. Θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο μπροστά, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί γίνεται».

Για το πόσες μεταγραφές αναμένονται ακόμα: «Ο χρόνος θα δείξει. Έχουμε καθυστερήσει λίγο. Σίγουρα εγώ θα ήθελα τον κάθε ποδοσφαιριστή να τον έχω σήμερα στο πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς με την ομάδα. Όσο πιο γρήγορα έρθει η όποια μεταγραφή θα είναι για εμάς ευπρόσδεκτη».

Για τα τρία νέα αποκτήματα που έπαιξαν και για το αν είναι ευχαριστημένος από την παρουσία τους: «Τα παιδιά είναι μεσοαμυντικά. Τον Αλμπέρτο τον ξέραμε, τον είχαμε στην πρώτη μας χρονιά εδώ και είναι ένα παιδί που μπορεί να μας βοηθήσει στο χώρο του κέντρου αμυντικά. Τα άλλα παιδιά είναι παιδιά στον χώρο της άμυνας, που έχουν παραστάσεις και από την κατηγορία. Είναι πρώτο παιχνίδι της χρονιάς κι είμαι ικανοποιημένος από την όλη προσπάθεια των παιδιών. Δεν έχω παράπονο. Τα παιδιά προσπαθήσανε, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, αλλά σίγουρα τους έλειπε ο ρυθμός. Φάνηκε ότι μας έλειπε ο ρυθμός και φαινόμασταν ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ότι δεν είχαμε… φρέσκα πόδια. Είναι κάτι που θα το αποκτήσουμε με την πάροδο του χρόνου και μέσα από τα παιχνίδια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook