«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται, δεν παίρνει από τροποποιήσεις, να αποσυρθεί, όπως το ζητούν και οι χιλιάδες εργαζομένων που είναι στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στα μπλόκα» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στην Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού εκτοπίζονται βίαια χιλιάδες αγρότες. Να γιατί σας στηρίζουν οι εργοδοτικές οργανώσεις» τόνισε ο γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους: 

«Ποιος άλλος θα μπορούσε να προτείνει τέτοια βάρβαρα μέτρα και μάλιστα να τα παρουσιάζει σαν φιλολαϊκά; Οι σεσημασμένοι του Μνημονίου ή κάποιοι άλλοι δήθεν αριστεροί όπως είστε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του κεφαλαίου, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Είστε το χρήσιμο πολυεργαλείο του σάπιου συστήματος, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και ζήτησε την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου.

«Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει χρόνο και να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι το σχέδιό της για το ασφαλιστικό μπορεί να βελτιωθεί, να στήσει ψεύτικο καβγά με τα άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση, το σχέδιο δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποίηση, πρέπει να αποσυρθεί αμέσως, όπως ζητάνε χιλιάδες εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Συμπλήρωσε ότι από την πρώτη στιγμή το κυβερνητικό σχέδιο στήριξαν ο ΣΕΒ και οι άλλες οργανώσεις του κεφαλαίου και οι ευρωπαίο εταίροι, αφού είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα του κεφαλαίου, υλοποιεί το πάγιο αίτημα όλων αυτών να τελειώνει ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης και να μετατραπεί σε ατομική υπόθεση.

Συμπλήρωσε πως τμήματα του κεφαλαίου, όπως οι ασφαλιστικές εταιρείες, καραδοκούν να αρπάξουν τη λεία από την κατάαρευση του συστήματος, από κλιμακωτή μείωση της συμμετοχής του κράτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook