Την έντονη αντίδραση του βουλευτή του Ποταμιού Κωνσταντίνου Μπαργιώτα προκάλεσε η απουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π.Πολάκη από την Ολομέλεια κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπου ο βουλευτής ανέμενε να του απαντήσει ο κ. Πολάκης σε επίκαιρη ερώτησή του για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Κατά την εκφώνηση της ερώτησης του κ. Μπαργιώτα, ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός ανακοίνωσε στο Σώμα ότι ο κ. Πολάκης, δεν θα απαντήσει στην ερώτηση, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Στο άκουσμα της αιτιολόγησης εκ μέρους του κ. Πολάκη, αμέσως παρενέβη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος βρισκόταν στην Ολομέλεια αναμένοντας να απαντηθεί δική του επίκαιρη ερώτηση, για να πει πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βρισκόταν στο καφενείο.

«Δεν είναι σωστό να υπάρχει λασπολογία εναντίον των υπουργών. Είναι αδιανόητο να λέγεται ότι είναι στο καφενείο οι υπουργοί που απουσιάζουν», είπε ο παριστάμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ακούγοντας τον κ. Κεγκέρογλου, για να αντιδράσει εκ νέου ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λέγοντας:

 «Εγώ δεν λασπολογώ. Ο φόρτος εργασίας στο καφενείο είναι εμπαιγμός του Κοινοβουλίου». «Πάντως το Προεδρείο της Βουλής, δεν είναι αρμόδιο να κυνηγάει υπουργούς αν είναι εντός ή εκτός Βουλής» ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Κρεμαστινός.

Κατόπιν του περιστατικού, ο ερωτών βουλευτής του Ποταμιού, Κ. Μπαργιώτας, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση καταλογίζοντας στον κ. Πολάκη «περιφρόνηση στο Κοινοβούλιο», αφού -όπως αναφέρει- «φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο». 

Επίσης, αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακύρωσε τη συζήτηση της σημαντική αυτής επίκαιρης ερώτησης, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ενώ «άραξε κυριολεκτικά με τις ώρες στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον φραπέ του».

«Στο μεταξύ, τα θύματα της γρίπης ξεπέρασαν τα εκατό, δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ο 'πολύς' κ. Πολάκης δεν νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μπαργιώτας.

Η δήλωση του κ. Μπαργιώτα

Φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Για πολλοστή φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ακύρωσε την συζήτηση επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, που αφορούσε την τραγική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση στο κοινοβούλιο, ο κ. Πολάκης άραξε κυριολεκτικά με τις ώρες στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον φραπέ του, την ώρα που θα έπρεπε να παρευρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Στο μεταξύ, τα θύματα της γρίπης ξεπέρασαν τα εκατό, δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ο «πολύς» κ. Πολάκης δε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή, ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο, ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του.

 

 

Πηγή: in.gr