Καθολική και έντονα οργισμένη είναι η αντίδραση και των επτά Δήμων του Νομού Χανίων στον κυβερνητικό σχεδιασμό για  την διαχείριση των παραλιών.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να  μην παραχωρηθούν οι παραλίες στους Δήμους, όπως γίνεται εδώ και χρόνια, αλλά η οικονομική τους εκμετάλλευση να δημοπρατηθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η οποία θα εισπράττει το 70% και θα αποδίδει στους Δήμους μόλις το 30%.

Όμως οι Δήμοι θα είναι αρμόδιοι για τους ναυαγοσώστες, την καθαριότητα και ότι άλλο χρειάζεται προκειμένου οι παραλίες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Το σχέδιο αυτό χαρακτηρίστηκε ως  παντελώς απαράδεκτο και από τους επτά Δημάρχους που συναντήθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων.

Στην σύσκεψη που συνεκλήθη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και στην οποία συμμετείχαν οι Γιάννης Μαλανδράκης, (Πλατανιά), Θεόδωρος Σταθάκης (Κισσάμου) Αντώνης Περράκης (Καντάνου-Σελίνου), Ευαγγελία  Καλλίνικου (Γαύδου), Γιάννη Ζερβός (Σφακίων), Χαράλαμπος Κουκιανάκης (Αποκορώνου) τονίστηκε πως εάν εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο θα αποτελέσει την «ολική καρατόμηση της Αυτοδιοίκησης».

Μάλιστα σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αυτόν τον σχεδιασμό, δήλωσαν αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επιρατείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook