Από νωρίς είχαν μαζευτεί σήμερα το πρωί στην είσοδο των Τάφων του Βενιζέλου, πολιτικοί, πολιτευτές, αυτοδιοικητικοί και αρκετός κόσμος, προκειμένου να παραστούν στο μνημόσυνο για τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Εκεί είδαμε σχεδόν τους πάντες από τους φορείς, μεταξύ αυτών και την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου, τον Γιώργο Σταθάκη, τους Δημάρχους του Νομού, αρκετά στελέχη της αυτοδιοίκησης αλλά και της Περιφέρειας και στελέχη πολιτικών κομμάτων.

Οι παρέες στα πηγαδάκια συνεχώς άλλαζαν και το κύριο θέμα για αρκετούς ήταν η πολιτική κατάσταση και η κουβέντα συνεχιζόταν, αφού όλοι περίμεναν να έρθει και ο τελευταίος καλεσμένος, που δεν ήταν άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να μπουν μέσα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, που νωρίτερα βρέθηκε σε καφέ της περιοχής με το τ. Βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη για μία ολιγόωρη συνάντηση, τελικά μπήκε από την πίσω πόρτα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η μπάντα του Στρατού την εκδήλωση και οι τελευταίοι που είχαν μείνει στην κεντρική είσοδο περιμένοντας τον, να τρέχουν μέσα. 

Ηχηρή απουσία από την εκδήλωση ο Πάυλος Πολάκης, που δεν ήρθε ούτε στην παρέλαση, ενώ είχε ανακοινωθεί το όνομα του ότι θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση, τελικά αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Σταθάκη. 

Άγνωστο γιατί, αλλά οι κακές γλώσσες λένε ότι έγινε μάχη μεταξύ τους για το ποιος θα έρθει και τελικά επικράτησε ο τελευταίος, ο οποίος στην εκδήλωση σήμερα δεν εισέπραξε σχεδόν καθόλου χειροκρότημα, εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που καταχειροκροτήθηκε την ώρα της κατάθεσης στεφάνων.

Μετά την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΝΔ πήγε με τους υπόλοιπους φορείς, όσους χωρούσαν, στο γραφείο του Πατέρα Εμμανουήλ Μπιτζανάκη, για ένα κέρασμα και βέβαια έγινε το αδιαχώρητο εκεί μέσα.

Παρών βέβαια στο πριν και το μετά και ο Στάυρος Θεοδωράκης, ο έταιρος Χανιώτης Πρόεδρος κόμματος, όπου σε μία κουβεντούλα του είπε ένας νεοδημοκράτης "άντε και σε λίγο μαζί μας" και η αντίδραση του Σταύρου ήταν ένα πλατύ χαμόγελο.

Φευγοντας ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε μία θερμή χειραψία με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ενώ τον συνόδεψαν μέχρι την είσοδο οι κ.κ. Νικηφοράκης και Βολουδάκης και άλλοι.