Με μια ειρωνική και "επιθετική" ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Οικονομίας αναφέρει αυτό που ήδη είναι γνωστό και μάλιστα το είχε πει στο Flashnews.gr ο Δήμαρχος Χανίων. 

Πως το ακίνητο των Τάφων των Βενιζέλων έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων. 

Όμως φαίνεται πως δεν έχει γίνει ακόμη η μετεγγραφή του ακινήτου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Έτσι, ενώ το Υπ.Οικονομίας κάνει λόγο για "κατασκευαστές "ειδήσεων" που οφείλουν να λογοδοτήσουν" δεν διαψεύδει την ουσία της είδησης. 

Δηλαδή το ότι με την πρόσφατη τροπολογία και αφού περνά στο νέο ταμείο όλη η ακίνητη περιουσία του ΕΟΤ, τότε περνά και το ακίνητο των Τάφων των Βενιζέλων, το οποίο - σύμφωνα με το Υπουργείο - ακόμη δεν έχει μετεγγραφεί στον Δήμο Χανίων.

Μάλιστα το θέμα πήρε διαστάσεις μετά και απο σχετική ανακοίνωση - δήλωση του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελ.Βενιζέλος". (Άραγε και ο κ. Νίκος Παπαδάκης είναι "κατασκευαστής ειδήσεων";)

Η ανακοίνωση του Υπ.Οικονομίας που αναμένεται να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων είναι η εξής:

"Άνθρακες ο θησαυρός" αποδεικνύεται για την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" και όσα Μέσα Ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση, η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά.
Όπως αποδεικνύει σειρά εγγράφων (επισυνάπτονται), η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, όμως οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου. 
Για άλλη μια φορά οι κατασκευαστές "ειδήσεων" που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων με ψεύδη στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους καλούνται να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό."

Τα έγγραφα που έδοσε στην δημοσιότητα το Υπ.Οικονομίας 

Έγγραφο 1

Έγγραφο 2

Έγγραφο 3

Έγγραφο 4

Τελικά και επι της ουσίας το Υπ.Οικονομίας οφείλει να δώσει απάντηση στις εξής απλές ερωτήσεις.

Απο την στιγμή που το ακίνητο δεν έχει μετεγγραφεί στον Δήμο Χανίων, εξακολουθεί να θεωρείται, έστω τυπικά, ως ιδιοκτησία του ΕΟΤ;

Και ως τέτοια το ακίνητο των Τάφων των Βενιζέλων,βρίσκεται στην λίστα των ακινήτων που περιέρχονται στο νέο Ταμείο;

Έστω μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του στον Δήμο Χανίων;