Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στην  Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, ύστερα από πρόσκληση του ΝΠΔΔ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» του Δήμου Ιεράπετρας, η πρώτη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων, για τις εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν  στις περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Ορεινού και Σταυροχωρίου το επόμενο διάστημα.

Κατά τη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν τα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν. Π. Δ. Δ. « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Δήμου Ιεράπετρας, οι κ.κ. Δασκαλάκης Παύλος και  Λιανάκης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Παπαδοπετράκης Αντρέας, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου κ. Συλιγάρδος Μανώλης,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορεινού, κ. Κουρμουλάκης Μανώλης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουτσουρά – Σταυροχωρίου, κ. Κανάκης Μπάμπης, ο Πρόεδρος καθώς και το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορεινού, κ.κ. Μυλωνάκης Γεώργιος και Περακάκης Γιάννης,  ο κ. Προϊστάκης Νίκος από το σύλλογο φίλων βοτανικού πάρκου,  οι Διευθυντές του Λυκείου και Γυμνασίου Κουτσουρά, καθώς και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί των Περιβαλλοντικών Ομάδων των σχολείων, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τις δύο εθελοντικές δράσεις που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της παρέμβασης που έγινε την προηγούμενη χρονιά με τα δύο εθελοντικά προγράμματα καθαρισμού - κλαδέματος δέκα χιλιάδων ( 10.000 ) δέντρων στην περιοχή του Απηγανιά, το ΝΠΔΔ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» του Δήμου Ιεράπετρας, συνεχίζοντας την συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Citizens in Action υλοποιεί και φέτος δύο νέα προγράμματα.

Το πρώτο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ορεινού,  αφορά τον καθαρισμό και την σηματοδότηση του φαραγγιού των πεταλούδων, και θα πραγματοποιηθεί από 7 μέχρι  23 Ιουλίου 2016 και το δεύτερο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσουρά – Σταυροχωρίου,  αφορά σε εργασίες καθαρισμού και πυροπροστασίας στο δασάκι του Κουτσουρά και θα πραγματοποιηθεί από 1 μέχρι και 17 Αυγούστου 2016.

Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για δύο σημαντικές εθελοντικές  δράσεις, που θα αναπτυχθούν  σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, τον Δήμο Ιεράπετρας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τις Επιτροπές Παιδείας και Αθλητισμού υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου με την στήριξη και τη συνεργασία της Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Κρήτης και των ξενοδοχείων της περιοχής  τα οποία πρόκειται να καλύψουν την διατροφή των 30 εθελοντών από διάφορες χώρες του κόσμου που θα εργαστούν κατά την διάρκεια των προγραμμάτων.  

Κατά την συνάντηση, αποφασίστηκαν  οι λεπτομέρειες των  εργασιών και των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, καθώς και  ο τρόπος με τον οποίο οι εθελοντές, θα έλθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου καθώς και με τα μέλη της  τοπικής σχολικής κοινότητας.

Υποστηρίζοντας τέτοιες σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να στηρίξουν τα εν λόγω προγράμματα  μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΝΠΔΔ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» του Δήμου Ιεράπετρας στο τηλέφωνο 2842340373 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.