Με 18 νέα ασθενοφόρα έχει ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ Κρήτης. Το πρωί εφτασαν στο νησί 5 ακόμα οχηματα από τα συνολικά 25 που αναμενεται ότι θα ενισχύσουν τη δημόσια υγεία στην μεγαλόνησο. Τα νέα αυτά  ασθενοφόρα παραδόθηκαν  στο Τζερμιάδο κ στα Ανώγεια, όπου το πρόβλημα ήτα τεράστιο.. ενώ τα πέντε που έφθασαν το πρωί στην πλ ελευθερίας, αναμένεται να  κατανεμηθούν στους τομείς της πόλης του Ηρακλείου και από ένα σε Χάνια και Ρέθυμνο.

Επόμενος στόχος της περιφερειας Κρητης; Ο στόλος του ΕΚΑΒ στο νησί να ενισχυθεί με 2 κινητές μονάδες .. ένας στόχος, που ήδη έχει δεσμευτεί το υπουργείο υγείας για την υλοποίηση του. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταυρος αρναουτάκης  «θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε όλη την Κρήτη. Στόχος επόμενος είναι να εξασφαλίσουμε άλλα 2 νέα ασθενοφόρα για το νησί. Ένας στόχος εφικτός, με την καλή συνεργασία που έχουμε ως Περιφέρεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ευχαριστίες επίσης στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για την καλή συνεργασία για την προώθηση των διαδικασιών για να έρθουν τα ασθενοφόρα στο νησί μας».

Στην παράδοση των νέων ασθενοφόρων ήταν παρόν κ ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ««Καταρχήν θέλω να υπογραμμίσω την τεράστια συνεισφορά της Περιφέρειας Κρήτης, και συγχαίρουμε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που φρόντισε το νησί να πάρει τα ασθενοφόρα αυτά. Η Κρήτη με τα 25 νέα ασθενοφόρα γυρίζει «σελίδα» σε σχέση με την διακομιδή. Από τα 25 έχουν έρθει τα 18, αναμένουμε τα υπόλοιπα 7, και το σημαντικό είναι ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις ανάγκες των περιοχών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το ΕΚΑΒ ανήκει στους πολίτες και οι πολίτες στηρίζουν το ΕΚΑΒ»

9 χρόνια καθυστέρηση

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που έρχεται με αρκετά χρόνια καθυστέρηση.

Ο αδικοχαμένος πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κρητης, Δημητρης Βουρβαχάκης κ οι συνεργάτες του το 2007 είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου ο στόλος του ΕΚΑΒ να ενισχυθεί με καινούρια οχήματα. Ήταν επιτακτική ανάγκη.. Όμως, από την μια οι γραφειοκρατικές διαδικασίες κ από την άλλη η νέα δ/νση του ΕΚΑΒ Κρητης, που δεν μερίμνησε ώστε να πιέσει το υπουργείο κ να φτάσουν άμεσα τα νεα ασθενοφόρα, είχε ως αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
 
Στην σημερινή παραλαβή των νέων ασθενοφόρων έξω από την Περιφέρεια Κρήτης παρόντες ήταν επίσης ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης, και ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης ΕΚΑΒ Κρήτης Μανόλης Καλαιτζάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook