Με θερμικές κάμερες, σαν αυτές που χρησιμοποιούνται το βράδυ στο στρατό οι ειδικοί σάρωσαν τα τείχη

Ενα εντυπωσιακό ψηφιδωτό αγγέλου ανακαλύφθηκε μετά από 1000 χρόνια κάτω από τοίχους στην Εκκλησία της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Από το 2013 Ιταλοί ειδικοί σε συνεργασία με την παλαιστινιακή κυβέρνηση κάνουν μια τεράστια προσπάθεια να αποκαταστήσουν το ναό στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη – που θεωρείται ο χώρος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς.

Η στέγη και τα παράθυρα έχουν αναστηλωθεί και ψηφιδωτά έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκαλύφθηκε ένας άγγελος που ήταν κρυμμένος για δεκαετίες κάτω από γύψο.

Με θερμικές κάμερες, σαν αυτές που χρησιμοποιούνται το βράδυ στο στρατό οι ειδικοί σάρωσαν τα τείχη. Ο Giammarco Piacenti, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποκατάστασης Piacenti που έχει αναλάβει το έργο δηλώνει έκπληκτος από το σπουδαία ανακάλυψη: «Σε εκείνο το μέρος βρήκαμε κάτι τελείως διαφορετικό, είδαμε έναν άγγελο. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας».

Μετά την απολέπιση που έγινε στον σοβά και αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό οι άγγελοι στην εκκλησία είναι επτά. Η ανακάλυψη έγινε από την ανιψιά του Piacenti η οποία λίγο καιρό αργότερα έμεινε έγκυος. «Ολη η οικογένεια λέει πώς ο άγγελός της είναι ευλογημένος», είπε χαρακτηριστικά ο Piacenti. 

Η εκκλησία, την οποία επισκέπτονται πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο, χτίστηκε αρχικά το 339 μ.Χ., και ανοικοδομήθηκε στον έκτο αιώνα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook