Τη Δευτέρα (17/10) πραγματοποιήθηκαν από τα κανάλια novasports με κάθε επισημότητα οι βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, με το χανιώτικο… στοιχείο να είναι έντονο.

Το βραβείο του καλύτερου φουνταριστού στη Α1 παρέλαβε ο Μανώλης Σολανάκης, του καλύτερου τερματοφύλακα ο Κώστας Γαλανίδης και της καλύτερης περιφερειακού στην Α1 γυναικών η Έλενα Φαρμάκη.

Ο Σολανάκης ανάμεσα σε δύο “μεγάλα” ονόματα του ελληνικού πόλο, τους Αφρουδάκη, Κοκκινάκη

Η επίσημη ενημέρωση της ΚΟΕ για τη βραδιά και οι δηλώσεις των αθλητών από τα Χανιά:

Σε μια λαμπερή βραδιά που διοργανώθηκε από τα κανάλια novasports πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αθλητών και αθλητριών που κέρδισαν το ομώνυμο βραβείο. Κορυφαίοι της σεζόν – στην ψηφοφορία που έτρεξε καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς – αναδείχθηκαν στους άνδρες ο Γιάννης Φουντούλης (και καλύτερος περιφερειακός) και στις γυναίκες η Αλεξάνδρα Ασημάκη (και καλύτερη φουνταριστή). Κορυφαίοι νέοι παίκτες (rookie) ψηφίστηκαν ο Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες ισοψήφισαν η Μίλβα Καλογεράκου και η Έλενα Ελληνιάδη. Η τελευταία ψηφίστηκε και ως καλύτερη αμυντικός. Βραβεύτηκαν επίσης ο Κώστας Γαλανίδης (καλύτερος τερματοφύλακας), ο Μανώλης Σολανάκης (καλύτερος φουνταριστός), ο Κώστας Κοκκινάκης (καλύτερος αμυντικός), καθώς και η Έλενα Κούβδου (καλύτερη τερματοφύλακας) και η Έλενα Φαρμάκη (καλύτερη περιφερειακός).

Για την συνολική του προσφορά στον χώρο της υδατοσφαίρισης βραβεύτηκε ο Γιώργος Αφρουδάκης που έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό δράση το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μάλιστα οι άνθρωποι της NOVA είχαν φροντίσει να γιορτάσουν τα γενέθλιά του που ήταν χθες (17 Οκτωβρίου) έχοντας μια τούρτα-έκπληξη την οποία έφερε στο πλατό ο Κώστας Κοκκινάκης.

Οι δηλώσεις των Χανιωτών:

Έλενα Φαρμάκη (Καλύτερη Περιφερειακός): «Δεν το περίμενα καθόλου στην αρχή της χρονιάς. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για το Ρέθυμνο, αφού σχεδόν όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στο γκολ αλλά το θέλαμε πάρα πολύ και καταφέραμε να πάρουμε την τρίτη θέση».

Μανώλης Σολανάκης (Καλύτερος Φουνταριστός): «Είναι μεγάλη τιμή να βραβεύομαι από τον Γιώργο Αφρουδάκη. Είναι αλήθεια ότι στα 22 μου στο πρώτο All Star Game ζήτησα και πήρα αυτόγραφο από τον Γιώργο Αφρουδάκη. Όσο ήμουν μικρός δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να του ζητήσω και είναι κάτι το οποίο ήθελα. Τον θαύμαζα από πολύ μικρός και σαν αθλητή και σαν άνθρωπο. Τον ευχαριστώ θερμά. Μακάρι να καταφέρω να κάνω κάτι αντίστοιχο στην καριέρα μου».

Ο Παντελής Καλογεράκος που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Κώστα Γαλανίδη (καλύτερος τερματοφύλακας) σημείωσε: «Ευχαριστώ εκ μέρους του Κώστα. Ο ίδιος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα μετά το ταξίδι του Παναθηναϊκού στο Κάιρο και δεν μπόρεσε να βρίσκεται εδώ».

 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook