Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται καθημερινά οι μάχες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών. Ο όμορφος χώρος στο Αρσενάλι και οι άψογες συνθήκες που έχουν εξασφαλίσει οι διοργανωτές βοηθάνε έτσι ώστε οι παίκτες να προσηλώνονται στις παρτίδες τους και να παίζουν σκάκι υψηλού επιπέδου. Σημαντικές επίσης και οι παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι παίκτες και συνοδοί να πάρουν μία γεύση από την Κρητική φιλοξενία. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα και ειδικότερα στην κατηγορία αγοριών χτες είχαμε τις πρώτες εκπλήξεις με σημαντικότερη την νίκη του Νίκου Γεωργακόπουλου επί του Γιάννη Καλογερή. Σημαντική επίσης και η ισοπαλία που απέσπασε ο Ξανθιώτης σκακιστής Δημ. Τσεκμές επί του Γιάννη Σταθόπουλου. Στην βαθμολογία μετά τον 3ο γύρο έχουμε τέσσερις παίκτες να ισοβαθμούν με το απόλυτο και αυτοί είναι ο Ανδρέας Κελίρης, ο Ευγένιος Ιωαννίδης, ο Νίκος Γεωργακόπουλος και ο Κων/νος Σαμαρίδης. Στην κατηγορία κοριτσιών έχουμε αρκετές εκπλήξεις και μία βαθμολογία που θα θέλαμε να ήταν και η τελική…

Τρεις Χανιώτισσες αθλήτριες (όλες της ΣΑΧ) βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και είναι η Πετράκη Ευαγγελία, η Βοζινάκη Ανθή και η αρκετά μικρότερη Καραβιτάκη Ευαγγελία που έχει εντυπωσιακή ξεκίνημα! Για τις δύο πρώτες είναι και τα «φαβορί» θα λέγαμε για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και μάλιστα η σημερινή κλήρωση τις έφερε αντιμέτωπες στο πρώτο τραπέζι! Η τρίτη της παρέας η Καραβιτάκη Ευαγγελία είναι αυτή που εντυπωσιάζει με την πορεία της μέχρι τώρα κερδίζοντας στους τρεις πρώτους αγώνες παίκτριες ¨θεωρητικά¨ ισχυρότερες και φιγουράρει και αυτή στην κορυφή.  Σημερινός της αντίπαλος είναι η Λουκά Μαγδαληνή από την Νίκαια Αττικής. 

Τέλος να επισημάνουμε το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει κατά την διάρκεια των αγώνων και τα πολύ κολακευτικά λόγια που εκφράστηκαν όλοι (παίκτες και συνοδοί) για το επίπεδο της διοργάνωσης. Να τονίσουμε επίσης την βοήθεια των Χανιώτικων επιχειρήσεων που με τα καθημερινά κεράσματα που προσφέρουν ομορφαίνουν την ώρα παραμονής των επισκεπτών. Αυτοί είναι το ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΜΠΑΚΗ, ο Ξυλόφουρνος Αγ. Νεκταρίου ΜΑΛΑΔΑΚΗΣ, τα αρτοποιεία ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΓΛΥΜΙΔΑΚΗ, ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ, το Καφεκοπτείο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, τα Ζαχαροπλαστεία ΚΛΙΜΑΤΣΑΚΗ, ΣΠΙΤΙΚΟ.