Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηρακλείου πραγματοποίησαν οι αγρότες της Κρήτης που παραμένουν στα μπλόκα στα Πραιτώρια και τα Μεγάλα Χωράφια και οι Αγροτικών Σύλλογοι του νομού που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στην παρέμβασή τους οι αγρότες τόνισαν ότι βρίσκονται στα μπλόκα για την επιβίωσή τους, καθώς κινδυνέυουν τα σπίτια και οι περιουσίες τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου εξέφρασε την συμπαράστασή της στους αγρότες τονίζοντας πως η Περιφέρεια Κρήτης είναι η μοναδική περιφέρεια που έχει στρατηγικό σχεδιασμό για τον αγροτικό τομέα και στηρίζει με κάθε τρόπο τους αγρότες του νησιού.

Τη στήριξή τους στους αγρότες εξέφρασαν και οι σύμβουλοι της παράταξης “Κρήτη Μπορούμε” αλλά και η Λαϊκή Συσπέιρωση με τον κ. Ορφανό μάλιστα να καταδικάζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε “ευθύνεται για την κατάσταση των αγροτών”.

Βαρύ το κλίμα στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο χωρίς τη Βιργινία

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μια φωτογραφία και μια ανθοδέμη υπήρχαν στη θέση που καθόταν η Αντιπεριφερειάρχης.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου μίλησε συγκινημένος για την προσωπικότητα αλλά κα το έργο της Βιργινίας Μανασάκη. Ιδιαίτερα συγκινημένη και η κ. Πόπη Δασκαλάκη η οποία πήρε τη θέση της εκλιπούσης στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook