Με ευχές για μια καλύτερη χρονιά αλλά και με πικρία για την στάση της πολιτείας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων έκοψε την πίτα για το 2017 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Την πίτα στην εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ παρέστησαν, πέραν της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη και εκπρόσωποι Ενώσεων Αστυνομικών από την υπόλοιπη Κρήτη αλλά και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία.

Στην εκδήλωση τις ευχές του έδωσε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης

 

 

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινάκης, σε δηλώσεις του, αφού ευχήθηκε μια καλή χρονιά σε όλο το προσωπικό επεσήμανε πως «την χρονιά που πέρασε δοκιμαστήκαμε σε πολλά δύσκολα περιστατικά. Καλώ το προσωπικό να δείξει τον ίδιο ζήλο και αυτή την χρονιά και με επαγγελματισμό και εργατικότητα να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο».

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί που συνταξιοδοτήθηκαν, τα παιδιά των αστυνομικών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και οι εθελοντές Σαμαρείτες και ναυαγοσώστες του Ερυθρού Σταυρού.

Όμως στις δηλώσεις  των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. κυριάρχησε η πικρία για το ότι η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις  εναγώνιες εκκλήσεις για επίλυση των μεγάλων προβλημάτων σε ότι αφορά στις ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και για το ότι δεν προχωρά η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ που έχει δικαιώσει τους αστυνομικούς σε ότι αφορά στις περικοπές των μισθών.

Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Στρατής Μπαλάσκας ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται μηνύσεις κατά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. καθώς «υπάρχουν τεράστια προβλήματα για την ασφάλεια του προσωπικού όσον αφορά στα τεχνικά μέσα, στις απαρχαιωμένες μεθόδους φύλαξης επισήμων και στην μη παραλαβή του συστήματος Tetra που φαίνεται πως δεν θα έρθει ποτέ. Είμαστε σε μιαν αέναη μάχη με το κακό αλλά και με την πολιτεία για να πετύχουμε όσο δυνατόν περισσότερα για την ασφάλεια του αστυνομικού προσωπικού».

 

Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων Μαρία Ξενικάκη είπε: 

«Δεν γίνεται να μην εφαρμόζουν τις αποφάσεις του ΣτΕ.Απο το 2010 έχουμε υποστεί τρομερές άδικες μειώσεις, δεν αντέχουμε άλλο. Προσπαθούμε σε αντίξοες συνθήκες να εξυπηρετούμε τον πολίτη. Όμως πλέον δουλεύουμε με το φιλότιμο το οποίο έφτασε στα όριά του. Απαιτούμε πλέον την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας».

 

Στο θέμα των αποφάσεων του ΣτΕ αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ν. Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης, επισημαίνοντας πως «η τωρινή κυβέρνηση υποσχέθηκε την επιστροφή του 50% που μας είχε δώσει η προηγούμενη. Δυστυχώς δεν κράτησαν τον λόγο τους. Επιπλέον υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό αλλά τώρα και στις υπηρεσίες καθαριότητας των αστυνομικών κτιρίων».

 

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης τόνισε ιδιαίτερα την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού καθώς και του αναγκαίου εξοπλισμού για να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν το έργο τους, ενώ επεσήμανε πως οι Ενώσεις Αστυνομικών στην Κρήτη ακολουθούν κοινή πορεία.

 

 

Την πικρία όλων των αστυνομικών για τις μισθολογικές περικοπές εξέφρασε το μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Χανίων Ευτύχης Μαρκαντωνάκης:

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κρίση και πολύς κόσμος περνά δύσκολα, όμως η δουλειά μας είναι πάρα πολύ δύσκολη και αυτό αναγνωρίστηκε από το ΣτΕ που μας έχει δικαιώσει δύο φορές. Περιμένουμε από την πολιτεία να εφαρμόσει τις αποφάσεις…….Ξεκινάμε για την δουλειά και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε σπίτια μας. Δουλεύουμε επτά ημέρες την εβδομάδα, νυκτερινά με την γνωστή επικινδυνότητα και δεν γίνεται να θεωρούμαστε ως «δημόσιοι υπάλληλοι». 
Επιπλέον υπάρχει έλλειψη προσωπικού, τα οχήματα , τα αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.α. θέλουν ανανέωση.
Για μας αυτό που κάνουμε δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Καλούμε την πολιτεία να καταλάβει ότι ζητάμε να μας στηρίξει για να βοηθήσουμε τον πολίτη».

Πάντως – εκτός των προβλημάτων – παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν μιαν όμορφη βραδυά μαζί με τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook