Μέσα από επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και σε διάφορα ακόμη πολιτικά και αστυνομικά στελέχη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων καταδεικνύει την έλλειψη απαραίτητων υπαλλήλων σε ογδόντα οργανικές θέσεις που παραμένουν κενές, ζητώντας παράλληλα την ταχύτερη μετάθεση αστυνομικών στην πόλη συμφερόντων τους, εν όψει τουριστικής περιόδου όπου και οι ανάγκες για περισσότερη αστυνόμευση πληθαίνουν.

Αναλυτικά, στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει:

«Δεκάδες οι επιστολές προς Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, με τις οποίες γνωστοποιήσαμε λεπτομερώς και επακριβώς τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων λόγω των ογδόντα (80) κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν, χωρίς να λάβουμε υπόψη τις συνταξιοδοτήσεις τέλος του 2024. Απ’ ότι βλέπουμε τα λάβατε «σοβαρά» υπ’ όψιν σας.

   Γνωρίζετε πολύ καλά, όπως σας έχουμε επισημάνει αναλυτικότερα, ότι στην εδαφική αρμοδιότητα της Δ.Α. Χανίων φυλάσσονται καθημερινά και σε 24ωρη βάση, σημαντικοί πολιτικοί, στρατιωτικοί και θρησκευτικοί στόχοι, στους οποίους διατίθεται μεγάλος αριθμός αστυνομικών. Επίσης στο Νομό μας, τα πλείστα τουριστικά θέρετρα, αποτελούν πόλο έλξης, όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες, ως κατ’ εξοχήν θερινός τουριστικός προορισμός, αλλά και ως χειμερινός. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος Αποκορώνου με πληθυσμό 15.000 τους χειμερινούς μήνες και τουλάχιστον τριπλάσιο τους θερινούς, αστυνομεύεται από ένα περιπολικό με έναν αστυνομικό ανά 8ωρο. Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου με μόνιμο πληθυσμό 6.500, ο οποίος τουλάχιστον τετραπλασιάζεται τους θερινούς μήνες ένα περιπολικό με ένα αστυνομικό ανά 8ωρο (και αυτό αν…). Το Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων επιφορτίζεται με αφίξεις επισκεπτών, που φτάνουν έως και τους είκοσι επτά χιλιάδες (27.000), σε καθημερινή βάση, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Παράλληλα, ως γνωστόν,  τα καθήκοντα της ΕΛ.ΑΣ. είναι πολλά, όπως επίσης πολλά, είναι και τα «πάρεργα», που δυσχεραίνουν το έργο της και το επιβαρύνουν δραματικά, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, για παράδειγμα, με τη συνδρομή στη μεταφορά των ατόμων με ψυχικές ασθένειες. Ποιός θα προβεί στην αστυνόμευση αυτού του τόπου; Οι μηδενικές θέσεις που μας δώσατε ως «δώρο», με τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2024 ή εκείνοι οι  δεκαπέντε (15) συνταξιοδοτηθέντες εν έτη 2023;  Απ’ ότι βλέπουμε και αυτά, τα λάβατε «σοβαρά» υπ’ όψιν σας..!!

 Κύριε Υπουργέ,

 Κύριε Υφυπουργέ,

 Κύριε Γενικέ,

 Κύριε Αρχηγέ,

 Κύριε Επιτελάρχη,

    Δεκαετίες τώρα ο εκάστοτε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μόλις αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση, πρώτη του εξαγγελία, είναι η απομάκρυνση των αστυνομικών από VIP πρόσωπα, δημοσιογράφους, ξεχασμένα κτίρια – στόχους, βουλευτές που επίσης έχουν ξεχάσει πότε εκλέχθηκαν τελευταία φορά και τόσοι άλλοι… Πού είναι όλοι αυτοί οι αστυνομικοί; Τους επαναφέρατε  να αστυνομεύουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης; Μήπως θα καλυφθούν οι ανάγκες των μεγάλων αστικών κέντρων, με τη συνήθεια που έγινε «λατρεία» και κάθε τόσο ανακοινώνετε αποσπάσεις με «έξοδα δημοσίου» για διάφορες νεοεμφανιζόμενες ομάδες επιχειρήσεων;

    Κατανοητή η κρατική βούληση για αστυνόμευση στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά η κατάσταση στην επαρχία και δη στα Χανιά «ξεφεύγει», με καθημερινά περιστατικά του Ποινικού Κώδικα, δεκάδες κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, περιστατικά βίας ανηλίκων ακόμα και βομβιστικές επιθέσεις κατά συναδέλφων μας, γιατί τόλμησαν να κάνουν τη δουλειά τους . Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε, ότι η νέα τουριστική περίοδος, ξεκινάει άμεσα και δυναμικά όπως και πέρυσι.

     Μπορείτε , μετά απ’ το απόλυτο μηδέν, να απαντήσετε στην ερώτηση δεκάδων συναδέλφων μας, που υπηρετούν στην Αθήνα, πότε επιτέλους θα μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους και ποιός θα καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες τους, σε ένα τόπο που πρέπει να πληρώνουν τα πάντα, από έναν πενιχρό μισθό , τη διατροφή τους , τα ενοίκια, την ανατροφή των τέκνων τους, εφόσον διαμένουν τόσο μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, όπου υπάρχει μια χείρα βοηθείας από οικείους ή ένα σπίτι ιδιόκτητο. Διότι, ως τώρα το μόνο που βλέπουμε ότι ενδιαφέρει την Ηγεσία, είναι η τιμωρία του αστυνομικού, που  στην προσπάθειά του, να « τα βγάλει πέρα » οικονομικά, κάνει μια «δεύτερη δουλειά». Να περιμένουν «συγχαρητήριο sms»;

     Έστω και τώρα, τροποποιείστε τη συγκεκριμένη κατανομή των μηδενικών θέσεων ανά την επικράτεια και λάβετε σοβαρά υπόψη σας, τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας, αλλά και των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Ενώσεων, καθώς αυτοί γνωρίζουν καλά , εάν και πόσο,  υποφέρει η κάθε περιοχή. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook